#58 – Bloedje eerlijk over een aanranding die ik meemaakte toen ik 15 was en wat ik je hieruit mee wil geven!

Ik kan me voorstellen dat je denkt ‘wil ik dit wel horen?’ In deze podcast aflevering neem ik je mee naar toen ik 15 jaar oud was en een aanranding meemaakte. Ik vertel je niet tot in de puntjes wat er gebeurde, maar wel welke processen er bij mij en bij mijn omgeving in gang werden gezet. Ik denk dat wij daar enorm veel van kunnen leren met z’n allen. Ik spreek over een mechanisme dat ik benoem als een ‘total shut down’, waar we – volgens mij – vaker last van hebben dan we zelf doorhebben. Ook geef ik aan wat ik nodig had gehad en geef ik je wat tips mee voor de toekomst mocht iemand in jouw (professionele) omgeving seksueel geweld meemaken en dit met je delen. 

Ook professionals vinden het praten over seksualiteit niet altijd even makkelijk. Een tijdje terug maakte ik een luistertraining over het bespreekbaar maken van seksueel gedrag van kinderen, met 11 verschillende luisterfragmenten. Ik doe het letterlijk voor in de luisterfragmenten. Juist de taal en nuance is zo belangrijk bij het bespreekbaar maken van gezond & ongezond seksueel gedrag. 

Wil je meer lezen of de cursus bestellen voor jezelf of je organisatie? Neem dan gerust een kijkje bij mijn luistertraining.

 

7
Checklist Meldcode Proof Dessaur Trainingen

Checklist Meldcode Proof

Sinds een paar jaar is het voor organisaties die met kinderen werken wettelijk verplicht om de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld toe te passen. Maar hoe doe je dat nu precies, en aan welke voorwaarden moet je voldoen? Is jouw organisatie al Meldcode Proof? Je komt erachter met mijn gratis checklist!

De Bespreekboom | Naomi Dessaur

Naomi's Bespreekboom

Veel professionals blijven zoeken naar wat de beste manier is om seksualiteit bespreekbaar te maken met ouders of verzorgers. Daarnaast is het op juiste wijze reageren op seksueel gedrag van kinderen of zorgen van ouders hieromtrent een andere grote uitdaging. Om je hierbij te helpen heb ik De Bespreekboom, dé tool voor professionals om seksueel gedrag van kinderen bespreekbaar te maken’ ontwikkeld. Deze gratis tool helpt je om het verschil te maken voor kinderen.