Mensenhandel - De Podcast

Mensenhandel is een serieus groot probleem en een groot taboe. 

Het komt overal voor, dus ook bij jou in de straat, in de wijk of bij de mensen die je begeleidt, waar je mee omgaat en/of mee (samen)werkt.

Hoe zou het zijn als meer mensen in Nederland hier meer kennis over hebben? Dat signalen beter worden opgevangen en mensen weten wat ze kunnen doen als er een vermoeden is dat iemand slachtoffer is geworden van Mensenhandel? 

Samen met Joyce Tacl, consulent in de aanpak Mensenhandel, van CoMensha maakte ik een indrukwekkende podcastserie. In ‘Mensenhandel De Podcast’ nemen wij je mee in de verborgen wereld van Mensenhandel om bewustwording te creëren.

In de nieuwe podcastserie ‘Mensenhandel De Podcast’ luister je eerst naar het verhaal van ex-slachtoffer Manja en daarna gaan we in gesprek met verschillende experts die allen vanuit hun eigen expertise hun licht schijnen op dit fenomeen. 

Bewustwording

Door deze podcastserie willen we jou meer vertellen over de wereld van Mensenhandel en de 'ver van je bed show' dichterbij halen.

We weten zeker dat je door het luisteren naar deze serie inzichten opdoet en alerter in het leven en je werk staat ten opzichte van signalen van Mensenhandel.

Ook weet je nog beter hoe je (ex)slachtoffers kunt steunen en waar je terecht kan als je zorgen hebt.

Wil je nu al meer weten of is er een zorg rondom dit thema die je wilt bespreken? Neem dan direct contact op met het landelijk coördinatiecentrum tegen mensenhandel, CoMensha.

Wat kun je verwachten?

In de eerste vier afleveringen hoor je het ervaringsverhaal van ex-slachtoffer Manja. Hoe kon het gebeuren dat ze slachtoffer werd van seksuele - en arbeidsuitbuiting en hoe kwam ze uit deze Mensenhandel situatie? Ook spreken we over haar proces van herstel en bespreken we de thema's seksualiteit en seksuele opvoeding.

In aflevering 5 t/m 10 gaan wij in gesprek met verschillende experts die allemaal over Mensenhandel spreken vanuit hun eigen expertise. Zo spreken we o.a. met een trauma expert, een advocaat, Veilig Thuis en de politie.

Op deze manier willen wij een waardevolle bijdrage leveren aan de bewustwording en dat iedereen verschil kan maken in de aanpak van Mensenhandel. Van het informeren over dit thema en het proces van herstel, tot het indringende verhaal van een ex-slachtoffer.

In de media

Wil je hier binnen de media aandacht aan besteden, bijvoorbeeld in de vorm van een interview of artikel? We werken hier graag aan mee. Hoe meer mensen we kunnen bereiken m.b.t het thema Mensenhandel hoe liever. Alleen op die manier kunnen we het onderwerp uit de schaduw halen. Neem contact op met Naomi Dessaur op naomi@dessaurtrainingen.nl of Roos Habraken via communicatie@comensha.nl of bekijk onze perspagina.

Meer informatie

Houd mijn website in de gaten voor meer informatie en updates over de releasedatum van de podcastserie.

* De naam van Manja is gefingeerd om haar privacy te beschermen.