#59 – “Hoe vertel ik mijn kinderen dat ik seksueel misbruikt ben?”

Veel ouders die zelf seksueel misbruikt zijn vragen zich af op welke wijze ze hun kind(eren) het beste kunnen vertellen over het seksueel misbruik dat ze zelf hebben meegemaakt. Ik kan me voorstellen dat het enorm ingewikkeld is om te doen en om te bedenken welke taal je gebruikt. In deze podcast aflevering geef ik antwoord op deze vraag. 

Worstel je zelf met de seksuele opvoeding van je kind(eren) en kun je wel wat hulp gebruiken? Kijk dan eens of je een volgende stap kunt maken. Hier vind je daarvoor veel informatie en tools.

PS Ik ben benieuwd of je nog aanvullende vragen hebt naar aanleiding van deze podcast. Laat het me gerust weten via een e-mail naar naomi@naomimaaktbespreekbaar.nl

Naomi met haar oortjes
Checklist Meldcode Proof Dessaur Trainingen

Checklist Meldcode Proof

Sinds een paar jaar is het voor organisaties die met kinderen werken wettelijk verplicht om de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld toe te passen. Maar hoe doe je dat nu precies, en aan welke voorwaarden moet je voldoen? Is jouw organisatie al Meldcode Proof? Je komt erachter met mijn gratis checklist!

De Bespreekboom | Naomi Dessaur

Naomi's Bespreekboom

Veel professionals blijven zoeken naar wat de beste manier is om seksualiteit bespreekbaar te maken met ouders of verzorgers. Daarnaast is het op juiste wijze reageren op seksueel gedrag van kinderen of zorgen van ouders hieromtrent een andere grote uitdaging. Om je hierbij te helpen heb ik De Bespreekboom, dé tool voor professionals om seksueel gedrag van kinderen bespreekbaar te maken’ ontwikkeld. Deze gratis tool helpt je om het verschil te maken voor kinderen.