Signaleren, zorgvuldig handelen en lastige onderwerpen bespreekbaar maken kun je leren!

Stel: je bent een professional en op zoek naar een concrete leerzame en inspirerende training waarin je opgeleid wordt tot aandachtsfunctionaris huiselijk geweld en kindermishandeling of je wilt een verdiepingstraining rondom dit thema volgen.

Stel: je wilt seksueel gedrag leren duiden aan de hand van het Vlaggensysteem en meer leren over het gehele spectrum van seksualiteit (gezond tot ongezond).

Bekijk dan hieronder het open aanbod en meld je direct aan voor de eerstvolgende training die je als individu kunt volgen.

Uiteraard zijn deze trainingen ook incompany mogelijk. En wil je zelf aan de slag, kijk dan naar ons online aanbod.

Open aanbod voor (toekomstige) aandachtsfunctionarissen

Training aandachtsfunctionaris huiselijk geweld en kindermishandeling

Gedurende deze training komt alles aan bod qua kennis en vaardigheden, wat nodig is om zorgvuldig te handelen bij vermoedens van huiselijk geweld en kindermishandeling. Uitgangspunt bij de te nemen stappen hierbij is de Meldcode Huiselijk geweld en kindermishandeling.

Een ervaringsdeskundige vanuit Stichting Praat vertelt een verhaal en de deelnemers kunnen na afloop vragen stellen en van gedachten wisselen. Ook werkt Dessaur Trainingen met een gespecialiseerd trainingsacteur en is er veel aandacht voor de gespreksvoering.

We werken gedurende de training toe naar een eigen plan van aanpak. Hierin leggen de aandachtsfunctionarissen in spé vast wat ze de komende periode gaan doen om dit thema prominent op de agenda te zetten, de belangen van kinderen voorop te zetten en de medewerkers om zich heen mee te nemen.

Deze training duurt 3 dagen en is geaccrediteerd door SKJ voor 31.20 punten.

De eerstvolgende open aanbod training is gepland op:

Donderdag  6, 13 en 27 juni 2024  van 9:30 - 16:30 uur.

 

Het Vlaggensysteem: doktertje spelen

Kinderen die ‘doktertje spelen’, jongeren die vragen stellen, peuters die hun eigen lijf ontdekken: bij elke (ontwikkelings)leeftijd hoort bepaald seksueel gedrag.

Wanneer dat gedrag grensoverschrijdend wordt of bij twijfel daarover, moeten we een pedagogische reactie geven.

Maar wanneer wordt het precies zorgelijk? En wat moeten we dan doen? Dat leer je tijdens deze training.

Het Vlaggensysteem is een methode die helpt bij het duiden van seksueel gedrag van kinderen en jongeren. We oefenen met ouders en verzorgers in gesprekken over seksualiteit en het vlaggensysteem.

Deze online training duurt 2 dagen en is geaccrediteerd door SKJ voor 22.00 punten.

De eerstvolgende open aanbod training staat nog niet gepland. Wil je op de hoogte blijven van de nieuwe data? Meld je dan aan voor de wachtlijst.

 

 

Open aanbod voor aandachtsfunctionarissen

Verdiepingstraining aandachtsfunctionarissen huiselijk geweld en kindermishandeling

Ben je opgeleid aandachtsfunctionaris en ben je toe aan verdieping en uitbreiding van je rugzak?

Doe mee met de 1-daagse verdiepingstraining aandachtsfunctionarissen huiselijk geweld en kindermishandeling. Dit keer is gekozen voor het thema: Trauma sensitief werken.

Veel aandachtsfunctionarissen hebben dagelijks te maken met cliënten, kinderen en anderen betrokkenen die getraumatiseerd zijn. Na het volgen van deze training is je kennis goed verdiept en weet je dit ook om te zetten naar de praktijk en over te brengen op collega's.

Daarnaast gaan we aan de slag met werkvormen, die je mee kunt nemen naar je eigen werkpraktijk en is er begeleidde intervisie.

De eerstvolgende training staat nog niet gepland. Deze zal, als de maatregelen dat toelaten, fysiek live plaatsvinden in Delft. Neem bij interesse contact met ons op.

Kwaliteit gewaarborgd door

SKJ gecertificeerd
CRKBO instelling
image001