Mijn grootste wens is een wereld waarin alle kinderen veilig kind kunnen zijn.

Inspirerende spreker over veilig opgroeien

Ben je op zoek naar een inspirerende spreker voor een (sessie tijdens een) congres, symposium, studiedag of webinar? En past daar een spreker bij met kennis van zaken? Iemand die jouw bezoekers kan inspireren, de interactie opzoekt en in korte tijd veel kan leren?

Benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Neem contact op!

Anneliese Tacke-Jansen

Tijdens het congres 'Opvallend gedrag bij kinderen' heb ik Naomi horen spreken. Een vrouw met een missie, elk kind heeft recht op een veilige omgeving om op te groeien. Iedereen om een kind heen kan met een groot of klein gebaar deel uitmaken van deze veilige omgeving, het schatkistje van dit kind vullen, van waarde voor het verdere leven. En als deze volwassenen voelen dat er iets niet klopt, het onderbuikgevoel spreekt, dan is het van groot belang om hier naar te luisteren. Niet met het verstand maar met het hart en met...actie! Dank je wel Naomi, weer een beetje wakkerder en bewust na jouw verhaal.

Anneliese Tacke-Jansen

Montessori coach/schrijver

Wendie de Meijer

Afgelopen maandag heb ik deelgenomen aan de workshop "signaleren en omgaan met dilemma's" die Naomi tijdens het congres kindermishandeling (georganiseerd door Medilex) heeft verzorgd. Naomi heeft mij drie uur lang weten te boeien. Naomi heeft echt een persoonlijke missie die door de hele workshop werd uitgedragen. Ik ben er dan ook van overtuigd dat iedereen iets uit de workshop heeft kunnen halen. Naomi, nogmaals bedankt!

Wendie de Meijer

VE- Coach bij kinderopvang Walcheren

Spreken vanuit passie en ervaring

Ik ken de problematiek van binnen en van buiten, heb zelf met mijn voeten in de klei gestaan als het gaat om begeleiding van kinderen met problemen, dus ik weet waar ik het over heb. Als expert op het gebied van kindermishandeling, huiselijk geweld, seksualiteit en (veilig) opgroeien spreek ik hier graag over.

Als maatschappelijk werker bij Bureau Jeugdzorg heb ik gezien waar professionals tegenaan lopen; ik begrijp hun handelingsverlegenheid, dilemma’s en angsten. Maar ik zag ook de grote drive en passie als het gaat om bij te dragen aan het veilig opgroeien van kinderen.

Ik heb de meest schrijnende gevallen en gevoelige problematiek meegemaakt. Maar steeds opnieuw zag ik: er is een uitweg. Daarom laat ik professionals zien hoe die vaak lastige thema’s te bespreken en zoveel mogelijk de wereld uit te helpen. Volwassenen kunnen een groot verschil maken voor een kind door er écht te zijn. Dit verschil zit vaak in onvoorwaardelijke aandacht, werkelijk luisteren, het kind zien en een kind op alle fronten accepteren.

Als individu het verschil maken

Op een integere manier maak ik gevoelige thematiek luchtig en interessant. Ik ben voorvechter van meer openheid op het gebied van geweld en seksualiteit. Deze thematiek gaat mij aan het hart. Gelukkig heb ik een hoopvol verhaal: wij hebben als individuen namelijk de macht om écht verschil te maken.

Thema’s die ik bespreekbaar maak:

  • Van handelingsverlegenheid naar handelingszekerheid;
  • Hoe vul je het ‘schatkistje’ van een kind en ben je tot steun?
  • Wat moet ‘on top of mind’ zijn bij het thema seksueel misbruik?
  • Spreken met ouders over zorgen en vermoedens van huiselijk geweld en kindermishandeling;
  • Spreken met kinderen en jongeren over zorgen en vermoedens van huiselijk geweld en kindermishandeling;
  • In 7 stappen naar een gezonde seksuele opvoeding voor ouders en verzorgers.

Regelmatig werk ik tijdens een presentatie ook samen met trainingsacteur(s) of een ervaringsdeskundige. Neem contact met me op en we bespreken de mogelijkheden.