Ik geloof in het delen van kennis en elkaar versterken!

Inspirerende tool om seksualiteit en veilig opgroeien bespreekbaar te maken

De Bespreekboom | Naomi Dessaur

Naomi's Bespreekboom

Veel professionals die met kinderen werken, zoeken naar de beste manier om seksualiteit bespreekbaar te maken met kinderen en ouders of verzorgers. Een andere uitdaging is de juiste reactie op seksueel gedrag van kinderen en zorgen van ouders.

Ik heb om die reden De Bespreekboom ontwikkeld: dé tool voor professionals om seksueel gedrag van kinderen bespreekbaar te maken. Deze gratis tool helpt je om seksueel gedrag van kinderen nog beter te kunnen duiden of in te schatten en daarnaast een goede (pedagogische) reactie te geven.

Inspirerende tools rondom het thema huiselijk geweld en kindermishandeling

Spiekbriefje - Dessaur Trainingen

Het Spiekbriefje met de DESSAUR-Methode

De DESSAUR-methode helpt jou om een goed zorggesprek te kunnen voeren met een kind, ouders, verzorgers of volwassene. En is geschikt voor nagenoeg elk zorggesprek.

Hoe eerder je zo'n zorggesprek aangaat, hoe makkelijker het is. Dus stel het gesprek niet uit en houd de drempel laag om erover te beginnen.

Het is belangrijk om een open gesprek te voeren, waarbij je, naast gelijkwaardig en warm, concreet, direct en transparant bent. Om dat inzichtelijk te maken heb ik de DESSAUR-methode ontwikkeld.

Download het spiekbriefje en gebruik de technieken en richtlijnen direct in de praktijk.

Checklist Meldcode Proof Dessaur Trainingen

Checklist Meldcode Proof

Is jouw organisatie al Meldcode Proof? Sinds 2013 is het voor organisaties die met kinderen en/of volwassenen werken wettelijk verplicht om de Meldcode Huiselijk geweld en kindermishandeling toe te passen.

Maar hoe doe je dat nu precies, en aan welke voorwaarden moet je voldoen? Je komt erachter met de checklist!

Download deze gratis tool nu om jouw organisatie nog beter toe te kunnen rusten in de aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling.

Vrijblijvende online strategiesessie

Nog in de fase waarin je twijfelt wat de behoefte en de beste eerste stap is binnen je organisatie om deze thema’s op de agenda te zetten? Maak dan gebruik van een vrijblijvende online strategiesessie.

In een strategiesessie bespreken we hoe het nu gaat binnen jullie organisatie met de aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling en jouw/jullie rol hierin. Ook kunnen we het thema seksualiteit onder de loep nemen.

We kijken wat al goed gaat en waar eventuele verbeterpunten liggen en hoe je die kunt aanpakken. Na zo’n sessie weet jij precies wat de eerste stap is en wat je/jullie nog te doen staat.

Elke maand heb ik ruimte voor twee van deze gesprekken. Neem contact met me op en wellicht kom je hiervoor in aanmerking.