#67 – Als ik een zorg deel, dan raak ik iemand kwijt!

Tijdens mijn trainingen voor professionals gaat het bijna altijd over het uitspreken van zorgen rondom kinderen en/of kwetsbare volwassenen. De meeste professionals hebben allerlei dilemma’s rondom het uitspreken van die zorg, wat de drempel om uit te spreken enorm verhoogt. In deze podcastaflevering neem ik je mee in een dilemma dat ik erg vaak hoor: ‘Wat als mensen afhaken als ik een zorg uitspreek’. Ik geef je super tips waar je in de praktijk effectief mee aan de slag kan om te zorgen dat die drempel om te handelen voor jou en je collega’s steeds lager wordt.

Wil je hier nog meer over leren en wil jij binnen jouw organisatie een ambassadeursrol op je nemen als het gaat om de aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling? Zorg dan dat je Aandachtsfunctionaris Huiselijk Geweld en Kindermishandeling wordt. Er staan meerdere trainingen gepland waar je je nu voor kunt opgeven.

Naomi met oortjes
Checklist Meldcode Proof Dessaur Trainingen

Checklist Meldcode Proof

Sinds een paar jaar is het voor organisaties die met kinderen werken wettelijk verplicht om de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld toe te passen. Maar hoe doe je dat nu precies, en aan welke voorwaarden moet je voldoen? Is jouw organisatie al Meldcode Proof? Je komt erachter met mijn gratis checklist!

De Bespreekboom | Naomi Dessaur

Naomi's Bespreekboom

Veel professionals blijven zoeken naar wat de beste manier is om seksualiteit bespreekbaar te maken met ouders of verzorgers. Daarnaast is het op juiste wijze reageren op seksueel gedrag van kinderen of zorgen van ouders hieromtrent een andere grote uitdaging. Om je hierbij te helpen heb ik De Bespreekboom, dé tool voor professionals om seksueel gedrag van kinderen bespreekbaar te maken’ ontwikkeld. Deze gratis tool helpt je om het verschil te maken voor kinderen.