#66 – Kindermishandeling, alleen slaan of meer?

Waar hebben we het eigenlijk over als het gaat om kindermishandeling? Veel mensen denken dan direct aan fysiek geweld, zoals slaan. Echter, zijn er nog veel meer verschillende vormen van geweld. 

In deze podcast aflevering ga ik hier samen met Esther Mulder op Clubhouse over in gesprek. Wil je er nog meer over leren en wil jij binnen jouw organisatie een ambassadeursrol op je nemen als het gaat om de aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling? Zorg dan dat je Aandachtsfunctionaris Huiselijk Geweld en Kindermishandeling wordt. Er staan meerdere trainingen gepland waar je je nu voor kunt opgeven.

1
Checklist Meldcode Proof Dessaur Trainingen

Checklist Meldcode Proof

Sinds een paar jaar is het voor organisaties die met kinderen werken wettelijk verplicht om de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld toe te passen. Maar hoe doe je dat nu precies, en aan welke voorwaarden moet je voldoen? Is jouw organisatie al Meldcode Proof? Je komt erachter met mijn gratis checklist!

De Bespreekboom | Naomi Dessaur

Naomi's Bespreekboom

Veel professionals blijven zoeken naar wat de beste manier is om seksualiteit bespreekbaar te maken met ouders of verzorgers. Daarnaast is het op juiste wijze reageren op seksueel gedrag van kinderen of zorgen van ouders hieromtrent een andere grote uitdaging. Om je hierbij te helpen heb ik De Bespreekboom, dé tool voor professionals om seksueel gedrag van kinderen bespreekbaar te maken’ ontwikkeld. Deze gratis tool helpt je om het verschil te maken voor kinderen.