#60 – Agressie en daarna – interview met voormalig pleger huiselijk geweld René Haring

“De pleger en plegeraanpak moet meer op de agenda staan. Te vaak worden plegers buiten beeld gehouden, terwijl juist zij ook de aandacht moeten krijgen die ze verdienen”, aldus René Haring.

In deze podcast voer ik weer een prachtig en eerlijk gesprek met René Haring, die ons meeneemt in zijn huiselijk geweld verhaal, waarin hijzelf de pleger was. Ook mij heeft dit weer prachtige inzichten opgeleverd en hopelijk kun jij er ook veel uithalen! René geeft vijf speldjes weg met ‘Stop Huiselijk Geweld’ aan de eerste vijf personen die reageren op de podcast en ons laten weten wat je grootste eyeopener was. Wil je één van deze speldjes? Laat een reactie achter en wie weet kun je er eentje bemachtigen. Dat kun je doen bij de reviews in iTunes of in de comments onder de podcast post op één van mijn social media kanalen.

Wil je zelf ook het thema vol op de agenda zetten binnen jouw organisatie? Overweeg om de training Aandachtsfunctionaris Huiselijk geweld en Kindermishandeling te gaan volgen.

6
Checklist Meldcode Proof Dessaur Trainingen

Checklist Meldcode Proof

Sinds een paar jaar is het voor organisaties die met kinderen werken wettelijk verplicht om de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld toe te passen. Maar hoe doe je dat nu precies, en aan welke voorwaarden moet je voldoen? Is jouw organisatie al Meldcode Proof? Je komt erachter met mijn gratis checklist!

De Bespreekboom | Naomi Dessaur

Naomi's Bespreekboom

Veel professionals blijven zoeken naar wat de beste manier is om seksualiteit bespreekbaar te maken met ouders of verzorgers. Daarnaast is het op juiste wijze reageren op seksueel gedrag van kinderen of zorgen van ouders hieromtrent een andere grote uitdaging. Om je hierbij te helpen heb ik De Bespreekboom, dé tool voor professionals om seksueel gedrag van kinderen bespreekbaar te maken’ ontwikkeld. Deze gratis tool helpt je om het verschil te maken voor kinderen.