#61 – Fouten maken is nodig voor de ontwikkeling van je kind, maar dat is wel super lastig!

Kinderen ruimte geven om hun neus te stoten is volgens mij één van de lastigste dingen in het ouderschap. Tijdens mijn jaren dat ik als maatschappelijk werker werkzaam was bij Bureau Jeugdzorg kwam het regelmatig langs in de begeleiding van gezinnen. Het spanningsveld tussen enerzijds kinderen beschermen en behoeden en anderzijds ruimte geven aan kinderen om ‘fouten’ te maken. In deze podcast aflevering leg ik uit wat de kracht is van fouten maken, experimenteren, onderzoeken en dat dit zelfs onmisbaar is gedurende je opvoeding. Ook vertel ik je hoe ik hier zelf als moeder mee omga. Ik vind dit ook niet altijd even makkelijk.

Worstel jij hier als ouder regelmatig mee en twijfel je wanneer je ruimte zou mogen geven en wanneer je juist weer de ruimte mag verkleinen om je kind te behoeden? Weet je dat ik ook flitsconsulten aan ouders geef, waarin we in slechts 1 gesprek naar je vraag kijken en ik je gedurende dit gesprek persoonlijk begeleid? Ik denk met je mee en ik ben gedurende dit gesprek je ultieme sparringpartner. Soms is één gesprek meer dan voldoende om je als ouder/verzorger met een vraag of dilemma verder te kunnen helpen. 

Check hier wat er mogelijk is aan persoonlijke coaching en begeleiding. Als ouder hoef je niet alleen te worstelen! 

Naomi op bankje met podcast
Checklist Meldcode Proof Dessaur Trainingen

Checklist Meldcode Proof

Sinds een paar jaar is het voor organisaties die met kinderen werken wettelijk verplicht om de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld toe te passen. Maar hoe doe je dat nu precies, en aan welke voorwaarden moet je voldoen? Is jouw organisatie al Meldcode Proof? Je komt erachter met mijn gratis checklist!

De Bespreekboom | Naomi Dessaur

Naomi's Bespreekboom

Veel professionals blijven zoeken naar wat de beste manier is om seksualiteit bespreekbaar te maken met ouders of verzorgers. Daarnaast is het op juiste wijze reageren op seksueel gedrag van kinderen of zorgen van ouders hieromtrent een andere grote uitdaging. Om je hierbij te helpen heb ik De Bespreekboom, dé tool voor professionals om seksueel gedrag van kinderen bespreekbaar te maken’ ontwikkeld. Deze gratis tool helpt je om het verschil te maken voor kinderen.