#54 – Hoe geef ik het jonge kind een stem? – interview met Andrea Brugman

Andrea Brugman is een pedagogisch coach en een door mij opgeleidde Aandachtsfunctionaris Huiselijk Geweld en Kindermishandeling. Ze is werkzaam bij kinderopvang organisatie Junis. Andrea is enorm gedreven om een verschil te maken voor kinderen en om de pedagogisch medewerkers hierin te coachen. Ze staat met name op de barricade voor jonge kinderen (0-4 jaar), die zelf vaak nog geen stem hebben. We spreken over wat haar drijft, hoe ze deze jonge kinderen toch die welverdiende stem geeft en wat haar hierin helpt. 

Wil je net als Andrea Aandachtsfunctionaris Huiselijk Geweld en Kindermishandeling worden? Check dan wanneer de volgende opleiding weer start en meld je aan! 

8
Checklist Meldcode Proof Dessaur Trainingen

Checklist Meldcode Proof

Sinds een paar jaar is het voor organisaties die met kinderen werken wettelijk verplicht om de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld toe te passen. Maar hoe doe je dat nu precies, en aan welke voorwaarden moet je voldoen? Is jouw organisatie al Meldcode Proof? Je komt erachter met mijn gratis checklist!

De Bespreekboom | Naomi Dessaur

Naomi's Bespreekboom

Veel professionals blijven zoeken naar wat de beste manier is om seksualiteit bespreekbaar te maken met ouders of verzorgers. Daarnaast is het op juiste wijze reageren op seksueel gedrag van kinderen of zorgen van ouders hieromtrent een andere grote uitdaging. Om je hierbij te helpen heb ik De Bespreekboom, dé tool voor professionals om seksueel gedrag van kinderen bespreekbaar te maken’ ontwikkeld. Deze gratis tool helpt je om het verschil te maken voor kinderen.