#55 – Mijn ex wilt dat ons kind van drie iedereen een kus geeft bij het afscheid

Ik beantwoord weer een mooie luistervraag over hoe je als ouder om kunt gaan met het ‘mijn lijf en mijn kusjes zijn van mij’ principe. Ik vertel op welke manier jij hier als ouder mee om kunt gaan, zeker ook wanneer anderen hier anders over denken. Ik ga hier uitgebreid op in en vertel hoe je je kind hierin kunt ondersteunen, hoe je je kind publiekelijk kan verontschuldigen en ik geef je voeding om – bij weerstand – dit gesprek met anderen aan te gaan, zoals met een ex partner of schoonouders. Dit is vast herkenbaar voor andere ouders. 

Heb je ook een vraag voor mij die je beantwoord wil krijgen in deze podcast? Stuur je vraag naar vragen@naomimaaktbespreekbaar.nl en ik beantwoord deze graag!

Naomi met oortjes
Checklist Meldcode Proof Dessaur Trainingen

Checklist Meldcode Proof

Sinds een paar jaar is het voor organisaties die met kinderen werken wettelijk verplicht om de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld toe te passen. Maar hoe doe je dat nu precies, en aan welke voorwaarden moet je voldoen? Is jouw organisatie al Meldcode Proof? Je komt erachter met mijn gratis checklist!

De Bespreekboom | Naomi Dessaur

Naomi's Bespreekboom

Veel professionals blijven zoeken naar wat de beste manier is om seksualiteit bespreekbaar te maken met ouders of verzorgers. Daarnaast is het op juiste wijze reageren op seksueel gedrag van kinderen of zorgen van ouders hieromtrent een andere grote uitdaging. Om je hierbij te helpen heb ik De Bespreekboom, dé tool voor professionals om seksueel gedrag van kinderen bespreekbaar te maken’ ontwikkeld. Deze gratis tool helpt je om het verschil te maken voor kinderen.