#52 – De kindcheck uit stap 1 van de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling – wat is het en hoe werkt het precies?

Een must ‘hear’ podcast voor alle professionals die de stappen van de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling behoren te volgen. In stap 1 van de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling behoren professionals die werkzaam zijn met volwassenen een kindcheck te doen. Over de kindcheck doen veel verhalen de ronde en er zijn veel misstanden.

In deze podcast aflevering leg ik precies uit wat er van jou als professional wordt verwacht rondom de kindcheck. Wil je sowieso graag weten of jullie als organisatie helemaal ‘meldcode proof’ zijn? Doe dan de meldcode checklist en download deze gratis.

1
Checklist Meldcode Proof Dessaur Trainingen

Checklist Meldcode Proof

Sinds een paar jaar is het voor organisaties die met kinderen werken wettelijk verplicht om de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld toe te passen. Maar hoe doe je dat nu precies, en aan welke voorwaarden moet je voldoen? Is jouw organisatie al Meldcode Proof? Je komt erachter met mijn gratis checklist!

De Bespreekboom | Naomi Dessaur

Naomi's Bespreekboom

Veel professionals blijven zoeken naar wat de beste manier is om seksualiteit bespreekbaar te maken met ouders of verzorgers. Daarnaast is het op juiste wijze reageren op seksueel gedrag van kinderen of zorgen van ouders hieromtrent een andere grote uitdaging. Om je hierbij te helpen heb ik De Bespreekboom, dé tool voor professionals om seksueel gedrag van kinderen bespreekbaar te maken’ ontwikkeld. Deze gratis tool helpt je om het verschil te maken voor kinderen.