Kinderen voor wie de zomervakantie een ramp is

Als je me een tijdje volgt dan weet je dat ik zowel voor aanvang van de kerst-als zomervakantie aandacht vraag voor een grote groep kinderen in Nederland voor wie de vakantie alles behalve een pretje is.

Omdat de zomervakantie weer is begonnen heb ik voor aanvang van de vakantie contact gezocht met een aantal nieuwszenders en hen hierop geattendeerd. Zowel RTL4 Nieuws als Hart van Nederland maakten naar aanleiding hiervan een integer en uitgebreid item over dit ingewikkelde thema.

Wanneer er thuis sprake is van misbruik of geweld is de zomervakantie voor kinderen één grote ramp die zes weken duurt. Kinderen gaan niet naar school of sport en hobbyclubs hebben een vakantiestop. Er is geen mogelijkheid om aan de thuissituatie te ontsnappen. Net voor en tijdens vakanties zien we gezinssituaties sneller escaleren. Ouders ervaren meer stress door de fulltime zorg voor hun kinderen en bij de jeugdhulpverlening, de wijkteams en de crisisopvang is het veel drukker.

In beide items staat centraal hoe je als leraar, sportcoach, ouder van een vriendje of andere betrokkene, kinderen die in de knel zitten, kunt herkennen en steun bieden tijdens de zomervakantie.

Jeroen van de Ven deed zijn verhaal bij RTL4 Nieuws en Nina Blom bij Hart van Nederland op SBS6. Ik ben op beide waanzinnig trots dat zij hun kwetsbare verhaal en ervaringen aan zo’n groot publiek wilden vertellen.

Zie hier de links naar beide items. Het RTL4 nieuws is online zonder mijn bijdrage (op het nieuws was die bijdrage er wel) en hier kun je Hart van Nederland zien. Beide items worden overigens op social media veelvuldig gedeeld en roepen veel op bij mensen.

Mijn missie: Aandacht vragen voor deze kinderen bij een grote groep mensen (inmiddels hebben miljoenen mensen één van deze twee items gezien) is geslaagd. Hopelijk zijn/worden mensen nu meer alert ten aanzien van deze groep kinderen.

Deel deze link! Hoe meer bewustzijn we kunnen creëren des te beter!

Voor nu wens ik je een fijne relaxte vakantietijd.

Eerder maakte ik hier een video-blog over die je hier kunt bekijken.

Laat het me weten door een berichtje achter te laten op mijn Facebook pagina. En als je er toch bent, geef mijn pagina meteen een ‘like’, zodat je niets meer mist van datgeen wat ik plaats en deel.

P.S: Wil je me helpen? Ken jij andere professionals voor wie mijn diensten en/of video-blogs waardevol zijn? Stuur dit bericht dan door en stel ze op de hoogte. Dank je wel!

Checklist Meldcode Proof Dessaur Trainingen

Checklist Meldcode Proof

Sinds een paar jaar is het voor organisaties die met kinderen werken wettelijk verplicht om de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld toe te passen. Maar hoe doe je dat nu precies, en aan welke voorwaarden moet je voldoen? Is jouw organisatie al Meldcode Proof? Je komt erachter met mijn gratis checklist!

De Bespreekboom | Naomi Dessaur

Naomi's Bespreekboom

Veel professionals blijven zoeken naar wat de beste manier is om seksualiteit bespreekbaar te maken met ouders of verzorgers. Daarnaast is het op juiste wijze reageren op seksueel gedrag van kinderen of zorgen van ouders hieromtrent een andere grote uitdaging. Om je hierbij te helpen heb ik De Bespreekboom, dé tool voor professionals om seksueel gedrag van kinderen bespreekbaar te maken’ ontwikkeld. Deze gratis tool helpt je om het verschil te maken voor kinderen.