Deze fout maakt (bijna) iedereen die een zorg uitspreekt

Wanneer jij een training van mij volgt over het bespreekbaar maken van taboe onderwerpen of het voeren van een zorggesprek over (een vermoeden van) kindermishandeling en/of huiselijk geweld dan heb ik het altijd over transparantie.

In deze video-blog vertel ik wat ik versta onder transparantie, leer ik je transparant te zijn en geef ik een voorbeeld hoe je een zorg gesprek vanuit volledige transparantie kunt starten.

Transparantie! Het lijkt zo simpel, maar veel collega’s vinden het enorm lastig om transparant te zijn. Hoe ga jij hiermee om? Ben jij helder en direct over je zorgen?

Laat het me weten door een berichtje achter te laten op mijn Facebookpagina. En als je er toch bent, geef mijn pagina meteen een ‘like’, zodat je niets meer mist van datgeen wat ik plaats en deel.

P.S: Wil je me helpen? Ken jij andere professionals voor wie mijn diensten en/of video-blogs waardevol zijn? Stuur dit bericht dan door en stel ze op de hoogte. Dank je wel!

Checklist Meldcode Proof Dessaur Trainingen

Checklist Meldcode Proof

Sinds een paar jaar is het voor organisaties die met kinderen werken wettelijk verplicht om de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld toe te passen. Maar hoe doe je dat nu precies, en aan welke voorwaarden moet je voldoen? Is jouw organisatie al Meldcode Proof? Je komt erachter met mijn gratis checklist!

De Bespreekboom | Naomi Dessaur

Naomi's Bespreekboom

Veel professionals blijven zoeken naar wat de beste manier is om seksualiteit bespreekbaar te maken met ouders of verzorgers. Daarnaast is het op juiste wijze reageren op seksueel gedrag van kinderen of zorgen van ouders hieromtrent een andere grote uitdaging. Om je hierbij te helpen heb ik De Bespreekboom, dé tool voor professionals om seksueel gedrag van kinderen bespreekbaar te maken’ ontwikkeld. Deze gratis tool helpt je om het verschil te maken voor kinderen.