#57 – Hoe ik mijn dochters begon te leren over grenzen aangeven en wat teleurstelling hiermee te maken heeft

In deze podcast aflevering neem ik je mee naar het eerste moment dat onze dochter, van toen 2,5 jaar oud, haar grenzen aan mij aangaf. Om te beginnen ervoer ik als moeder teleurstelling, maar gelukkig wist ik het gesprek toen alsnog om te draaien naar een prachtige start van een gesprek over grenzen. Een gesprek waar we vanaf dat moment eigenlijk niet meer mee zijn gestopt, en nog altijd is dit regelmatig onderwerp van gesprek binnen ons gezin. Ik ben benieuwd hoe jij met dit soort momenten omgaat en in hoeverre het thema grenzen (aangeven, herkennen bij anderen en deze vervolgens ook respecteren bij de ander) binnen jullie gezin bespreekbaar is. In mijn optiek is dit één van de belangrijkste thema’s en zijn er gelukkig regelmatig momenten dat dit thema langskomt en kan worden ingezet als haakje. 

Ben je zelf ook nog wel eens zoekende hoe je dit soort (in mijn optiek) gouden momenten kunt aangrijpen om thema’s rondom seksualiteit op een relaxte manier met je kind te bespreken? Neem dan gerust eens een kijkje bij mijn e-book over gespreksstarters

Naomi op bankje met podcast
Checklist Meldcode Proof Dessaur Trainingen

Checklist Meldcode Proof

Sinds een paar jaar is het voor organisaties die met kinderen werken wettelijk verplicht om de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld toe te passen. Maar hoe doe je dat nu precies, en aan welke voorwaarden moet je voldoen? Is jouw organisatie al Meldcode Proof? Je komt erachter met mijn gratis checklist!

De Bespreekboom | Naomi Dessaur

Naomi's Bespreekboom

Veel professionals blijven zoeken naar wat de beste manier is om seksualiteit bespreekbaar te maken met ouders of verzorgers. Daarnaast is het op juiste wijze reageren op seksueel gedrag van kinderen of zorgen van ouders hieromtrent een andere grote uitdaging. Om je hierbij te helpen heb ik De Bespreekboom, dé tool voor professionals om seksueel gedrag van kinderen bespreekbaar te maken’ ontwikkeld. Deze gratis tool helpt je om het verschil te maken voor kinderen.