#56 – Gedwongen prostitutie en misbruik in een instelling, dat is zo’n ‘ver van mijn bed show’! – interview met Merel van Groningen

In deze podcast aflevering luister je naar een interview met Merel van Groningen. Zij zet zich al jaren in voor slachtoffers van seksuele uitbuiting. We spreken over haar persoonlijke geschiedenis en haar eigen ervaringen met opgroeien in een vechtscheiding, gedwongen prostitutie toen ze minderjarig was en seksueel misbruik in de zorg. Het is een pure, rauwe en mooie podcast geworden die ik absoluut aanraad te luisteren, want gedwongen prostitutie is ook echt een onderwerp waar niet altijd voldoende kennis over is binnen de maatschappij en de hulpverlening. 

Merel heeft meerdere boeken geschreven en geeft haar boek ‘Plotseling ben je van hem’ weg. Je komt hiervoor in aanmerking als je op social media deelt wat voor inzicht(en) deze aflevering je heeft gegeven, je de Naomi Maakt Bespreekbaar Podcast noemt en ons beide hierin tagt. De komende maanden verdiep ik me volledig in het thema gedwongen prostitutie / mensenhandel, want ik ben samen met CoMensha een super waardevolle reeks afleveringen aan het ontwikkelen over dit thema. 

Wil je meer leren over wat jij als professional kunt doen wanneer je je zorgen maakt over seksueel gedrag van kinderen? Bekijk dan eens of de training Aandachtsfunctionaris Huiselijk Geweld en Kindermishandeling of de training ‘Het Vlaggensysteem’ wat voor je is.

1
Checklist Meldcode Proof Dessaur Trainingen

Checklist Meldcode Proof

Sinds een paar jaar is het voor organisaties die met kinderen werken wettelijk verplicht om de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld toe te passen. Maar hoe doe je dat nu precies, en aan welke voorwaarden moet je voldoen? Is jouw organisatie al Meldcode Proof? Je komt erachter met mijn gratis checklist!

De Bespreekboom | Naomi Dessaur

Naomi's Bespreekboom

Veel professionals blijven zoeken naar wat de beste manier is om seksualiteit bespreekbaar te maken met ouders of verzorgers. Daarnaast is het op juiste wijze reageren op seksueel gedrag van kinderen of zorgen van ouders hieromtrent een andere grote uitdaging. Om je hierbij te helpen heb ik De Bespreekboom, dé tool voor professionals om seksueel gedrag van kinderen bespreekbaar te maken’ ontwikkeld. Deze gratis tool helpt je om het verschil te maken voor kinderen.