#71 – Personeelszaken en de aanpak Huiselijk Geweld en Kindermishandeling – Huh?

In deze podcastaflevering spreek ik met Ellen de Jong, van Kinderopvang organisatie Dak Kindercentra in de Haagse regio. Zij is manager HR en pedagogiek en kwaliteit en werd onlangs samen met nog twee HR Adviseurs Aandachtsfunctionaris Huiselijk Geweld en Kindermishandeling.

We praten over wat voor hen de aanleiding was deze training te gaan volgen vanuit HR en wat hier de meerwaarde in blijkt te zijn. We hebben het over de verschillende snijvlakken waar de zorgplicht voor de (kwetsbare) kinderen en de zorgplicht vanuit goed werkgeverschap elkaar soms overlappen, soms alleen raken en soms misschien bijten.

Naomi met haar oortjes
Checklist Meldcode Proof Dessaur Trainingen

Checklist Meldcode Proof

Sinds een paar jaar is het voor organisaties die met kinderen werken wettelijk verplicht om de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld toe te passen. Maar hoe doe je dat nu precies, en aan welke voorwaarden moet je voldoen? Is jouw organisatie al Meldcode Proof? Je komt erachter met mijn gratis checklist!

De Bespreekboom | Naomi Dessaur

Naomi's Bespreekboom

Veel professionals blijven zoeken naar wat de beste manier is om seksualiteit bespreekbaar te maken met ouders of verzorgers. Daarnaast is het op juiste wijze reageren op seksueel gedrag van kinderen of zorgen van ouders hieromtrent een andere grote uitdaging. Om je hierbij te helpen heb ik De Bespreekboom, dé tool voor professionals om seksueel gedrag van kinderen bespreekbaar te maken’ ontwikkeld. Deze gratis tool helpt je om het verschil te maken voor kinderen.