2e plek: Vrouw in de Media Award 2022

In december 2022 werd ik genomineerd voor ‘Vrouw in de Media Zuid-Holland.’

Mijn nominatie zag ik als een kans. Om de onderwerpen waar ik mij hard voor maak nog meer in het licht zetten. Ik ben het middel die het verhaal vertelt. Elke vezel in mijn lijf voelt dat dit ‘moet’, ook al vind ik het soms best spannend op de voorgrond te treden.

Ik vind het dan ook fantastisch dat ik half januari te horen kreeg dat ik de 2e plaats heb behaald!
Ik ben daar waan-zin-nig trots op.

Ik ben trots dat ik genomineerd was en dat ik tussen deze mooie groep vrouwen mocht staan.
Ik ben trots dat ik 2e ben geworden en dat er dus blijkbaar veel op mij gestemd is.
Ik ben ook heel trots op alle motivaties die ik van mensen heb gekregen waarom ik de award verdiende en waarom ik vooral door moet gaan met het werk dat ik doe.

Heel eerlijk?
Soms is het ook weleens zwaar.

Om alles rondom deze belangrijke onderwerpen (aanpak huiselijk geweld & kindermishandeling en seksualiteit) op de voorgrond te krijgen. Om daar verhalen over te vertellen en om mensen te inspireren en informeren. Om de media aandacht te vinden. Om door te gaan.

Soms denk ik ‘Waar doe ik het allemaal voor?’

Maar als ik nu twijfel dan hoef ik alleen maar naar de maar liefst 14 kantjes vol (!) met motivaties te kijken die mensen hebben opgeschreven over het belang van het werk dat ik doe.

En dan realiseer ik mij welke impact ik heb gemaakt de afgelopen jaren en nog altijd maak op het veilig opgroeien van kinderen. Dat geeft mij echt een waanzinnige boost. Dat is goud waard.

Een kleine greep uit die motivaties die er mede voor zorgen dat ik mijn stem blijf laten horen:

“Wie zich al 20 jaar inzet voor dit doel verdient elke prijs die er te verdienen valt”.

“Naomi geeft een stem aan de stemlozen. De jeugd is de toekomst, haar werk is belangrijk voor ons allemaal”.

“Naomi inspireert door op zachte wijze de heldere taal de wereld een beetje mooier te maken”.

“Omdat het zo ontzettend nodig is om meer te spreken over en te doorbreken van geweld achter de voordeur. Machtsmisbruik, grensoverschrijdend gedrag enzovoorts”.

“Belangrijk thema waarin te veel mensen nog handelingsverlegen zijn. Daarom is Naomi’s werk en zichtbaarheid zo belangrijk”.

“Het belangrijkste dat ons te doen staat is de veiligheid van onze kinderen waarborgen. Waar dat niet vanzelfsprekend is – achter de voordeur blijft, het onzichtbaar is – is elke handreiking een alles bepalende positieve verandering”.

Nogmaals, uit de grond van mijn hart, bedankt voor de steun en dat je me aanmoedigt vanaf de zijlijn. 

Checklist Meldcode Proof Dessaur Trainingen

Checklist Meldcode Proof

Sinds een paar jaar is het voor organisaties die met kinderen werken wettelijk verplicht om de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld toe te passen. Maar hoe doe je dat nu precies, en aan welke voorwaarden moet je voldoen? Is jouw organisatie al Meldcode Proof? Je komt erachter met mijn gratis checklist!

De Bespreekboom | Naomi Dessaur

Naomi's Bespreekboom

Veel professionals blijven zoeken naar wat de beste manier is om seksualiteit bespreekbaar te maken met ouders of verzorgers. Daarnaast is het op juiste wijze reageren op seksueel gedrag van kinderen of zorgen van ouders hieromtrent een andere grote uitdaging. Om je hierbij te helpen heb ik De Bespreekboom, dé tool voor professionals om seksueel gedrag van kinderen bespreekbaar te maken’ ontwikkeld. Deze gratis tool helpt je om het verschil te maken voor kinderen.