#70 – Een onthulling van een kind over mishandeling, is als een cadeautje

Wat kun je als professional doen als een kind of jongere een onthulling doet over mishandeling? Hoe kun je hier het beste op reageren? Wat doe je wel of juist niet en hoe zorg je dat je het kind meeneemt in het proces?

In deze podcast aflevering vertel ik je er meer over. Je ontdekt ook wat je kunt doen als een kind je juist iets niet wilt vertellen, omdat het kind weet dat je geen geheimhouding kunt garanderen. Dit is een erg belangrijke podcast, waarvan ik hoop dat je er wat aan hebt in je dagelijkse werk. Ik ben erg benieuwd hoe je tot nu toe omgaat met zo’n onthulling en wat je belangrijkste inzicht is na het luisteren van deze podcast. Als je wilt mag je mij dat mailen via naomi@dessaurtrainingen.nl

1
Checklist Meldcode Proof Dessaur Trainingen

Checklist Meldcode Proof

Sinds een paar jaar is het voor organisaties die met kinderen werken wettelijk verplicht om de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld toe te passen. Maar hoe doe je dat nu precies, en aan welke voorwaarden moet je voldoen? Is jouw organisatie al Meldcode Proof? Je komt erachter met mijn gratis checklist!

De Bespreekboom | Naomi Dessaur

Naomi's Bespreekboom

Veel professionals blijven zoeken naar wat de beste manier is om seksualiteit bespreekbaar te maken met ouders of verzorgers. Daarnaast is het op juiste wijze reageren op seksueel gedrag van kinderen of zorgen van ouders hieromtrent een andere grote uitdaging. Om je hierbij te helpen heb ik De Bespreekboom, dé tool voor professionals om seksueel gedrag van kinderen bespreekbaar te maken’ ontwikkeld. Deze gratis tool helpt je om het verschil te maken voor kinderen.