#68 – De zin en onzin van dossier opbouw

In al mijn jaren als trainer in de aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling spreken we vaak over ‘het dossier’ dat je bijhoudt van een klant/cliënt/patiënt/ etc. Professionals hebben het vaak over de term ‘dossier opbouw’, waar ik eigenlijk steeds meer moeite mee krijg.

In deze podcast vertel ik je over de zin en onzin van dossier opbouw en deel ik mijn kijk hierop. Ik ben natuurlijk benieuwd wat jij van deze podcast vindt en wat je eruit meeneemt als belangrijkste inzicht. Heb je een onderwerp dat je graag terug zou willen zien in deze podcast? Laat het me weten via naomi@dessaurtrainingen.nl

8
Checklist Meldcode Proof Dessaur Trainingen

Checklist Meldcode Proof

Sinds een paar jaar is het voor organisaties die met kinderen werken wettelijk verplicht om de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld toe te passen. Maar hoe doe je dat nu precies, en aan welke voorwaarden moet je voldoen? Is jouw organisatie al Meldcode Proof? Je komt erachter met mijn gratis checklist!

De Bespreekboom | Naomi Dessaur

Naomi's Bespreekboom

Veel professionals blijven zoeken naar wat de beste manier is om seksualiteit bespreekbaar te maken met ouders of verzorgers. Daarnaast is het op juiste wijze reageren op seksueel gedrag van kinderen of zorgen van ouders hieromtrent een andere grote uitdaging. Om je hierbij te helpen heb ik De Bespreekboom, dé tool voor professionals om seksueel gedrag van kinderen bespreekbaar te maken’ ontwikkeld. Deze gratis tool helpt je om het verschil te maken voor kinderen.