#64 – Mijn vader of moeder is vaak in de war – in gesprek met verpleegkundige Jan-Willem

In hoeverre is er oog voor kinderen, waarvan de ouders psychiatrische problematiek hebben? Hier spreek ik over met Jan-Willem, die werkzaam is als verpleegkundige binnen de acute psychiatrie. Binnen zijn werk heeft Jan-Willem dagelijks te maken met mensen die kampen met psychiatrische problematiek. Hij ervaart dat het complex is om in te schatten hoe dit is voor de kinderen die deel uitmaken van dit gezinssysteem. Het is een interessant en dynamisch gesprek geworden, waarin we tot de conclusie kwamen dat er al heel veel dingen goed gaan, maar dat er ook nog een flinke weg te gaan is.

Checklist Meldcode Proof Dessaur Trainingen

Checklist Meldcode Proof

Sinds een paar jaar is het voor organisaties die met kinderen werken wettelijk verplicht om de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld toe te passen. Maar hoe doe je dat nu precies, en aan welke voorwaarden moet je voldoen? Is jouw organisatie al Meldcode Proof? Je komt erachter met mijn gratis checklist!

De Bespreekboom | Naomi Dessaur

Naomi's Bespreekboom

Veel professionals blijven zoeken naar wat de beste manier is om seksualiteit bespreekbaar te maken met ouders of verzorgers. Daarnaast is het op juiste wijze reageren op seksueel gedrag van kinderen of zorgen van ouders hieromtrent een andere grote uitdaging. Om je hierbij te helpen heb ik De Bespreekboom, dé tool voor professionals om seksueel gedrag van kinderen bespreekbaar te maken’ ontwikkeld. Deze gratis tool helpt je om het verschil te maken voor kinderen.