#65 – De week van de Lentekriebels

Elk jaar is er een Week van de Lentekriebels in het voorjaar, een initiatief van de Rutgers. Dit is een nationale projectweek waarin het thema seksualiteit aan de orde komt en waar basisscholen aan mee kunnen doen. Elk jaar is er een ander thema en dit jaar is dat: ‘Je lijf is van jou’. In deze podcast vertel ik je er meer over en ook ontdek je wat je als ouder/verzorger kunt met dit thema. Ik geef uiteraard weer hele bruikbare tips mee. 

Wil je meer over deze week weten? Klik dan hier en vraag eens bij jouw kind(eren) op school of ze meedoen. 

Ik praat ook over de themaweek van Zapp ‘Er zijn grenzen’ die inmiddels al is geweest, maar ook prachtig materiaal geeft voor jou om met je kind in gesprek te gaan en dit onderwerp op een mooie manier te bespreken. 

Heb je iets waar je zelf tegenaan loopt met betrekking tot dit onderwerp? Laat het me weten en misschien maak ik er wel een aflevering over.

Naomi op het bankje
Checklist Meldcode Proof Dessaur Trainingen

Checklist Meldcode Proof

Sinds een paar jaar is het voor organisaties die met kinderen werken wettelijk verplicht om de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld toe te passen. Maar hoe doe je dat nu precies, en aan welke voorwaarden moet je voldoen? Is jouw organisatie al Meldcode Proof? Je komt erachter met mijn gratis checklist!

De Bespreekboom | Naomi Dessaur

Naomi's Bespreekboom

Veel professionals blijven zoeken naar wat de beste manier is om seksualiteit bespreekbaar te maken met ouders of verzorgers. Daarnaast is het op juiste wijze reageren op seksueel gedrag van kinderen of zorgen van ouders hieromtrent een andere grote uitdaging. Om je hierbij te helpen heb ik De Bespreekboom, dé tool voor professionals om seksueel gedrag van kinderen bespreekbaar te maken’ ontwikkeld. Deze gratis tool helpt je om het verschil te maken voor kinderen.