#62 – Hoe is het om op te groeien met een psychotische, manisch-depressieve moeder? – interview met Tessie

Tessie woonde van haar 3e tot haar 8e levensjaar samen met haar broer bij haar psychotische moeder die bijzonder vaak in de war was. Ze neemt ons in deze podcast aflevering mee in haar levensgeschiedenis. Het is een bijzonder pittig verhaal. Een verhaal over psychotische episodes, onvoorspelbaarheid, niet gezien worden als kind en veerkracht. 

Werk je zelf in de GGZ of volwassen zorg en welzijn en wil je ook meer aandacht besteden aan de effecten van oudersignalen op kinderen, maar weet je niet hoe? Neem gerust contact met mij op. Dat kan via naomi@dessaurtrainingen.nl. Laten we hierover in gesprek gaan, want ik denk graag met je mee hoe je dit meer op de kaart kunt zetten! 

1
Checklist Meldcode Proof Dessaur Trainingen

Checklist Meldcode Proof

Sinds een paar jaar is het voor organisaties die met kinderen werken wettelijk verplicht om de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld toe te passen. Maar hoe doe je dat nu precies, en aan welke voorwaarden moet je voldoen? Is jouw organisatie al Meldcode Proof? Je komt erachter met mijn gratis checklist!

De Bespreekboom | Naomi Dessaur

Naomi's Bespreekboom

Veel professionals blijven zoeken naar wat de beste manier is om seksualiteit bespreekbaar te maken met ouders of verzorgers. Daarnaast is het op juiste wijze reageren op seksueel gedrag van kinderen of zorgen van ouders hieromtrent een andere grote uitdaging. Om je hierbij te helpen heb ik De Bespreekboom, dé tool voor professionals om seksueel gedrag van kinderen bespreekbaar te maken’ ontwikkeld. Deze gratis tool helpt je om het verschil te maken voor kinderen.