#5 – Praat met kinderen liever over verrassingen dan geheimen

In deze Podcast aflevering praat ik over de term ‘buikpijngeheimen’. Hoe kun je als ouder of verzorger praktisch met de term geheimen omgaan en hoe zorg je dat een kind niet lang met een geheim rond zal blijven lopen en bespreek je dit met je kind. Ook geef ik een aantal herkenbare voorbeelden en kun je er als ouder direct mee aan de slag.

Naomi op het bankje

1 reactie

  1. Ineke Groenendijk op 18 februari 2021 om 20:44

    Ha Naomi,

    Goed om er bij stil te staan dat een geheim voor een kind belastend kan zijn.

Laat een reactie achter

Checklist Meldcode Proof Dessaur Trainingen

Checklist Meldcode Proof

Sinds een paar jaar is het voor organisaties die met kinderen werken wettelijk verplicht om de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld toe te passen. Maar hoe doe je dat nu precies, en aan welke voorwaarden moet je voldoen? Is jouw organisatie al Meldcode Proof? Je komt erachter met mijn gratis checklist!

De Bespreekboom | Naomi Dessaur

Naomi's Bespreekboom

Veel professionals blijven zoeken naar wat de beste manier is om seksualiteit bespreekbaar te maken met ouders of verzorgers. Daarnaast is het op juiste wijze reageren op seksueel gedrag van kinderen of zorgen van ouders hieromtrent een andere grote uitdaging. Om je hierbij te helpen heb ik De Bespreekboom, dé tool voor professionals om seksueel gedrag van kinderen bespreekbaar te maken’ ontwikkeld. Deze gratis tool helpt je om het verschil te maken voor kinderen.