#48 – Kinderen hebben het recht gehoord te worden! Luister echt! – Interview met Cees Hoefnagels

In deze podcast aflevering interview ik Cees Hoefnagels, afgestudeerd klinisch psycholoog en onderzoeker. We praten over zijn initiatief voor een ‘Minister van kinderen’ en het laatste onderzoek wat hij deed over self-disclosures (onthullingen bij kinderen). Ik vond het een machtig interessant, leerzaam en inspirerend gesprek. 

Ik ben erg benieuwd wat jij na het beluisteren van dit gesprek als belangrijkste boodschap meeneemt. Laat je het me weten? Dat kun je doen door een reactie achter te laten onder de podcast post op een van mijn social media kanalen of door mij daar een dm te sturen. Je vindt me op Instagram via @naomi.dessaur en op Facebook via @DessaurTrainingen.

Wil je zelf ook meer doen in de aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling, maar weet je niet zo goed waar je kan starten of wil je eens sparren? Maak dan gebruik van een vrijblijvende online strategiesessie met mij

Checklist Meldcode Proof Dessaur Trainingen

Checklist Meldcode Proof

Sinds een paar jaar is het voor organisaties die met kinderen werken wettelijk verplicht om de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld toe te passen. Maar hoe doe je dat nu precies, en aan welke voorwaarden moet je voldoen? Is jouw organisatie al Meldcode Proof? Je komt erachter met mijn gratis checklist!

De Bespreekboom | Naomi Dessaur

Naomi's Bespreekboom

Veel professionals blijven zoeken naar wat de beste manier is om seksualiteit bespreekbaar te maken met ouders of verzorgers. Daarnaast is het op juiste wijze reageren op seksueel gedrag van kinderen of zorgen van ouders hieromtrent een andere grote uitdaging. Om je hierbij te helpen heb ik De Bespreekboom, dé tool voor professionals om seksueel gedrag van kinderen bespreekbaar te maken’ ontwikkeld. Deze gratis tool helpt je om het verschil te maken voor kinderen.