#45 – Sinterklaas is niet vanzelfsprekend een fijn feest voor alle kinderen

Deze aflevering was de allereerste podcasts die ik vorig jaar opnam rond Sinterklaas. Elk jaar verbaas ik me weer hoe in Nederland het ‘vanzelfsprekend’ is dat alle kinderen Sinterklaas vieren, hun schoen zetten, cadeaus krijgen en leuk naar de intocht van Sinterklaas gaan. Het is niet voor elk kind een feit dat Sinterklaas een leuke, fijne, gezellige, warme familietijd is. Niet elk kind mag zijn of haar schoen zetten, bakt pepernoten met de ouders en kan zich verheugen op een pakjesavond. 

In deze aflevering neem ik je mee in mijn gedachte hierover en geef ik je praktische tips wat je hiermee kunt doen als je je dit eenmaal realiseert. In je werk, maar ook in het dagelijks leven wanneer je met kinderen en gezinnen in aanraking komt als (professionele) opvoeder. 

Ik ben benieuwd wat je van deze podcast vindt, en wat je eruit haalt. Ik hoor dat oprecht heel graag via een opmerking onder deze podcast hier op mijn website, via één van mijn social media kanalen of via de mail (naomi@dessaurtrainingen.nl). 

Deel deze podcast overigens gerust op social media en tag #NPO #DieuwertjeBlok #Intocht #Zapp #Sinterklaas #Sinterklaasjournaal gerust, zodat dit niet weer gebeurt en ze hier sensitiever mee om zullen gaan in de toekomst.

Naomi op bankje met podcast
Checklist Meldcode Proof Dessaur Trainingen

Checklist Meldcode Proof

Sinds een paar jaar is het voor organisaties die met kinderen werken wettelijk verplicht om de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld toe te passen. Maar hoe doe je dat nu precies, en aan welke voorwaarden moet je voldoen? Is jouw organisatie al Meldcode Proof? Je komt erachter met mijn gratis checklist!

De Bespreekboom | Naomi Dessaur

Naomi's Bespreekboom

Veel professionals blijven zoeken naar wat de beste manier is om seksualiteit bespreekbaar te maken met ouders of verzorgers. Daarnaast is het op juiste wijze reageren op seksueel gedrag van kinderen of zorgen van ouders hieromtrent een andere grote uitdaging. Om je hierbij te helpen heb ik De Bespreekboom, dé tool voor professionals om seksueel gedrag van kinderen bespreekbaar te maken’ ontwikkeld. Deze gratis tool helpt je om het verschil te maken voor kinderen.