Mijn belangrijkste lessen in 18 minuten

Een simpele aai over de bol, de eenvoudige vraag “hoe gaat het vandaag met jou?” of even samen lachen: het zijn allemaal waardevolle momenten die je kunt toevoegen aan het schatkistje van een kind.

Hoe voller dat schatkistje, hoe meer kracht het kind heeft om zelfvertrouwen en zelfliefde te ontwikkelen. Sommige kinderen hebben extra bagage nodig voor dat kistje. Omdat er helaas zoveel ellende tegenover staat. Het kan soms letterlijk het verschil betekenen tussen (over)leven en dood.

Ik gaf laatst een TEDx waardige Talk over het vullen van een schatkistje. Ik heb al mijn kennis die ik in mijn carrière heb opgedaan erin gestopt en teruggebracht tot de absolute kern. In 18 minuten hoor je wat iedere volwassene eigenlijk moet weten over de impact die jij kunt hebben op het leven van een kind.

Deze Talk wil ik vaker inzetten voor groepen. Als keynote op jouw event, bijeenkomst of congres geeft deze talk inspiratie en nieuwe energie mee aan je publiek.

“Ik was tot tranen toe geroerd. Deze middag nog neem ik contact op met mijn nichtje die wel wat extra aandacht kan gebruiken.”


Laten we samen een sneeuwbaleffect in gang zetten. En de schatkistjes van zoveel mogelijk kinderen vullen.

 Ontdek Naomi als spreker


Week Tegen Kindermishandeling

Op 15 november start de Week tegen Kindermishandeling. Tijdens deze week zijn er veel events in het land, ook bij jou in de buurt. Voor aandachtsfunctionarissen en andere professionals is dit een mooie aanleiding om kindermishandeling en huiselijk geweld nog eens extra onder de aandacht te brengen.

Ben jij aandachtsfunctionaris huiselijk geweld en kindermishandeling en wil je tips en ervaringen uitwisselen met andere professionals? Praat mee op mijn besloten Facebookgroep.


Praat je mee op Clubhouse? 🎤

Ik host weer een paar mooie rooms op Clubhouse. Met topics die vaak veel emotie oproepen. Des te belangrijker dus dat we die onderwerpen bespreekbaar maken.

Op 1 november is er een room voor iedereen die meer wil weten over en geen wijs meer wordt uit alle afkortingen van LHBTIQ+. Wat betekenen die nou? Welke genderidentiteiten zijn er, en hoe moet je die nieuwe voornaamwoorden zoals “hen” eigenlijk gebruiken? Het lijkt soms behoorlijk ingewikkeld. Wil je meer weten? Kom dan naar de room Gender voor Dummies.

Op 10 november is er een room met als thema: “Wat is kindermishandeling?” Een corrigerende tik, is dat al mishandeling? Ontdek de grenzen van psychisch en lichamelijk geweld in deze interessante en belangrijke room.

Luister mee en stel vragen als je durft! 🙂

Je vindt me op Clubhouse via @NaomiDessaur en als je de clubs Veilig opgroeien en Seksualiteit en opgroeien volgt dan vind je daar alle rooms die ik host.


Wat staat er gepland?

Op 2 en 30 november a.s. is er weer een training over het Vlaggensysteem. Dit systeem is een methode om seksueel gedrag van kinderen en jongeren te duiden. Oftewel: hoe weet je of bepaald gedrag “normaal” is of juist zorgelijk? En hoe maak je het vervolgens op een pedagogische wijze bespreekbaar?

Er zijn nog 2 plekjes vrij! Ontdek hier alles over de Training Vlaggensysteem

Op 10 en 24 februari en 17 maart 2022 geef ik weer een 3-daagse training Aandachtsfunctionaris. In deze training leer je alles over de Meldcode, ontdek je wat je moet doen bij vermoedens van huiselijk geweld of kindermishandeling, én je ontwikkelt je eigen plan van aanpak voor jouw organisatie. Lees hier alles over de Training Aandachtsfunctionaris

Wil je weten welke trainingen nog meer gepland staan waar jij je voor op kunt geven? Kijk dan hier.


Podcast luisteren 🎧

In mijn podcast afleveringen praat ik elke keer over schurende, grappige, herkenbare en ontroerende onderwerpen. Ik deel mijn kennis en ervaring, en ook interview ik regelmatig ervaringsdeskundigen, pedagogen, psychologen en andere experts over de aanpak tegen kindermishandeling en huiselijk geweld.

De onderwerpen? Die komen direct uit de praktijk. Doe er je voordeel mee!
Speciaal voor ouders, verzorgers en professionals die in hun werk met kinderen te maken hebben.

Luister bijvoorbeeld podcast #41: mijn interview met ervaringsprofessional Anita Wix over haar leven met huiselijk geweld. We bespreken hoe ze hierin verzeild is geraakt en hoe ze er samen met haar kinderen weer uit is gekomen.

Mijn laatste podcasts luister je hier.

Checklist Meldcode Proof Dessaur Trainingen

Checklist Meldcode Proof

Sinds een paar jaar is het voor organisaties die met kinderen werken wettelijk verplicht om de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld toe te passen. Maar hoe doe je dat nu precies, en aan welke voorwaarden moet je voldoen? Is jouw organisatie al Meldcode Proof? Je komt erachter met mijn gratis checklist!

De Bespreekboom | Naomi Dessaur

Naomi's Bespreekboom

Veel professionals blijven zoeken naar wat de beste manier is om seksualiteit bespreekbaar te maken met ouders of verzorgers. Daarnaast is het op juiste wijze reageren op seksueel gedrag van kinderen of zorgen van ouders hieromtrent een andere grote uitdaging. Om je hierbij te helpen heb ik De Bespreekboom, dé tool voor professionals om seksueel gedrag van kinderen bespreekbaar te maken’ ontwikkeld. Deze gratis tool helpt je om het verschil te maken voor kinderen.