#44 – Maak je kind mediawijs in de digitale wereld

Tegenwoordig is de digitale wereld niet meer weg te denken en onderdeel geworden van ons gehele bestaan. Al vanaf jonge leeftijd komen kinderen hier op allerlei manieren mee in aanraking. De digitale wereld brengt veel moois, maar ook wel verleidingen en uitdagingen. In deze podcast aflevering spreken we over deze digitale wereld en hoe je je kind hier mediawijs in kan maken gedurende de gehele opvoeding. Wat ons betreft zou dit een vast onderdeel moeten worden van de seksuele opvoeding. Dit gesprek voeren we op Clubhouse, samen met ouders en verzorgers die met ons meepraten. 

Welke aandacht besteed jij als opvoeder, ouder of professionele opvoeder aan de digitale wereld? Wat geef jij een kind hierin mee? Heb je hierin behoefte aan iets extra’s? Neem dan eens een kijkje bij mijn e-book ‘Maak je kind mediawijs in de digitale wereld’. 

5
Checklist Meldcode Proof Dessaur Trainingen

Checklist Meldcode Proof

Sinds een paar jaar is het voor organisaties die met kinderen werken wettelijk verplicht om de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld toe te passen. Maar hoe doe je dat nu precies, en aan welke voorwaarden moet je voldoen? Is jouw organisatie al Meldcode Proof? Je komt erachter met mijn gratis checklist!

De Bespreekboom | Naomi Dessaur

Naomi's Bespreekboom

Veel professionals blijven zoeken naar wat de beste manier is om seksualiteit bespreekbaar te maken met ouders of verzorgers. Daarnaast is het op juiste wijze reageren op seksueel gedrag van kinderen of zorgen van ouders hieromtrent een andere grote uitdaging. Om je hierbij te helpen heb ik De Bespreekboom, dé tool voor professionals om seksueel gedrag van kinderen bespreekbaar te maken’ ontwikkeld. Deze gratis tool helpt je om het verschil te maken voor kinderen.