#43 – Wanneer heb jij wel eens aan een kind gevraagd: “Hoe is het nou echt met jou?”- Interview met kinderopvang manager Esther Mulder

In deze podcast aflevering spreek ik met Esther Mulder, ervaren manager in de kinderopvang. Esther is geen aandachtsfunctionaris huiselijk geweld en kindermishandeling, maar stelt zich grappig genoeg wel zo op. Esther heeft een ontzettende drive om bij te dragen aan en verschil te maken bij het veilig opgroeien van kinderen. Esther vertelt hoe zij dit thema (veiligheid, huiselijk geweld en kindermishandeling) continu direct en indirect op de agenda zet in de groepen kinderen en ook bij het begeleiden van de pedagogische medewerkers. 

Het is een leuk, inspirerend en boeiend gesprek geworden met een mooi inkijkje in de wereld van de kinderopvang. Esther en ik kennen elkaar via de Clubhouse app en hosten daar wekelijks verschillende rooms vanuit de veilig opgroeien en seksualiteit en opgroeien clubs. 

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze rooms en gesprekken en wil je eens meepraten? Download dan de geweldige Clubhouse audio-app via deze link: https://www.clubhouse.com/club/veilig-opgroeien

Naomi met haar oortjes
Checklist Meldcode Proof Dessaur Trainingen

Checklist Meldcode Proof

Sinds een paar jaar is het voor organisaties die met kinderen werken wettelijk verplicht om de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld toe te passen. Maar hoe doe je dat nu precies, en aan welke voorwaarden moet je voldoen? Is jouw organisatie al Meldcode Proof? Je komt erachter met mijn gratis checklist!

De Bespreekboom | Naomi Dessaur

Naomi's Bespreekboom

Veel professionals blijven zoeken naar wat de beste manier is om seksualiteit bespreekbaar te maken met ouders of verzorgers. Daarnaast is het op juiste wijze reageren op seksueel gedrag van kinderen of zorgen van ouders hieromtrent een andere grote uitdaging. Om je hierbij te helpen heb ik De Bespreekboom, dé tool voor professionals om seksueel gedrag van kinderen bespreekbaar te maken’ ontwikkeld. Deze gratis tool helpt je om het verschil te maken voor kinderen.