#42 – Wanneer mijn zoon en ik knuffelen krijgt hij een erectie. Hoe kan ik dit bespreekbaar maken?

In deze podcast aflevering beantwoord ik een vraag van een moeder over hoe ze met haar zoon kan bespreken dat hij regelmatig een erectie krijgt wanneer ze knuffelen. Ik vertel hoe ouders dit gesprek kunnen voeren, zonder het als ‘fout of verkeerd’ te benoemen of over te laten komen. Voor mij is het ook echt een mooi haakje om aan te grijpen om meerdere onderwerpen rondom de seksuele opvoeding bespreekbaar te maken en op een natuurlijke manier seksuele voorlichting te geven.

Heb je ook een vraag voor mij die je beantwoord zou willen krijgen in deze podcast? Stuur dan je vraag naar vragen@naomimaaktbespreekbaar.nl en ik beantwoord deze graag! Ben je zelf ook nog wel eens zoekende hoe je haakjes kunt aangrijpen om thema’s rondom seksualiteit op een relaxte manier met je kind te bespreken? Neem dan gerust eens een kijkje bij mijn e-book over gespreksstarters.

Luister jij naar je intuitie?
Checklist Meldcode Proof Dessaur Trainingen

Checklist Meldcode Proof

Sinds een paar jaar is het voor organisaties die met kinderen werken wettelijk verplicht om de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld toe te passen. Maar hoe doe je dat nu precies, en aan welke voorwaarden moet je voldoen? Is jouw organisatie al Meldcode Proof? Je komt erachter met mijn gratis checklist!

De Bespreekboom | Naomi Dessaur

Naomi's Bespreekboom

Veel professionals blijven zoeken naar wat de beste manier is om seksualiteit bespreekbaar te maken met ouders of verzorgers. Daarnaast is het op juiste wijze reageren op seksueel gedrag van kinderen of zorgen van ouders hieromtrent een andere grote uitdaging. Om je hierbij te helpen heb ik De Bespreekboom, dé tool voor professionals om seksueel gedrag van kinderen bespreekbaar te maken’ ontwikkeld. Deze gratis tool helpt je om het verschil te maken voor kinderen.