#41 – Samen voor een liefdevol thuis – interview met Anita Wix over huiselijk geweld

In deze podcast aflevering spreek ik met Anita Wix. Anita deelt haar geschiedenis en vertelt over 11 jaar leven in een gewelddadige situatie met een narcistische partner, waarin sprake was van huiselijk geweld/partnergeweld. Ze heeft jaren met haar partner in de spiraal van geweld gezeten. We spreken over hoe ze hier samen met haar kinderen in terecht kwam, over haar ouderschap en wat er nodig was om er weer uit te raken. Ook praten we over de invloed van geweld op haar kinderen en kinderen in het algemeen. Het is een inspirerend gesprek met soms ook heftige voorbeelden. Anita heeft het boek ‘Kiezen of delen’ geschreven en geeft hier graag een exemplaar van weg aan een luisteraar. Laat hiervoor een beoordeling en een reactie achter in je favoriete podcast app of op één van de social media kanalen. Laat daarin weten wat je als belangrijkste meeneemt na het luisteren van deze podcast. Deel tevens de podcast op social media en tag @dessaurtrainingen op Facebook of @naomi.dessaur op Instagram, want anders zie ik dit niet.

Naomi op bankje met podcast
Checklist Meldcode Proof Dessaur Trainingen

Checklist Meldcode Proof

Sinds een paar jaar is het voor organisaties die met kinderen werken wettelijk verplicht om de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld toe te passen. Maar hoe doe je dat nu precies, en aan welke voorwaarden moet je voldoen? Is jouw organisatie al Meldcode Proof? Je komt erachter met mijn gratis checklist!

De Bespreekboom | Naomi Dessaur

Naomi's Bespreekboom

Veel professionals blijven zoeken naar wat de beste manier is om seksualiteit bespreekbaar te maken met ouders of verzorgers. Daarnaast is het op juiste wijze reageren op seksueel gedrag van kinderen of zorgen van ouders hieromtrent een andere grote uitdaging. Om je hierbij te helpen heb ik De Bespreekboom, dé tool voor professionals om seksueel gedrag van kinderen bespreekbaar te maken’ ontwikkeld. Deze gratis tool helpt je om het verschil te maken voor kinderen.