#39 – Doorbreek het collectieve NEE, schaamtevrij spreken over seksueel misbruik – interview Jeannette Dijkstra van Praktijk Voelmoedig

In deze podcast aflevering interview ik Jeannette Dijkstra, traumaseksuoloog en ervaringsdeskundige. In een openhartig gesprek neemt zij ons mee langs de gevolgen van de schade die seksueel misbruik in de kindertijd veroorzaakt. Haar grote drijfveer is onder andere haar eigen geschiedenis en inmiddels is dit haar levensmissie geworden. Als geen ander kan Jeannette woorden geven aan datgene waar mensen vaak geen woorden voor hebben. Haar motto is; “Jij bent niet gek, de problemen waar jij mee worstelt zijn een normale reactie op een abnormale gebeurtenis”. Zou je zelf meer willen leren over seksualiteit en het bespreekbaar maken van (zorgelijk) seksueel gedrag? Download dan nu gratis ‘De Bespreekboom’, Dé tool voor professionals om seksueel gedrag van kinderen bespreekbaar te maken. 

Naomi met oortjes
Checklist Meldcode Proof Dessaur Trainingen

Checklist Meldcode Proof

Sinds een paar jaar is het voor organisaties die met kinderen werken wettelijk verplicht om de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld toe te passen. Maar hoe doe je dat nu precies, en aan welke voorwaarden moet je voldoen? Is jouw organisatie al Meldcode Proof? Je komt erachter met mijn gratis checklist!

De Bespreekboom | Naomi Dessaur

Naomi's Bespreekboom

Veel professionals blijven zoeken naar wat de beste manier is om seksualiteit bespreekbaar te maken met ouders of verzorgers. Daarnaast is het op juiste wijze reageren op seksueel gedrag van kinderen of zorgen van ouders hieromtrent een andere grote uitdaging. Om je hierbij te helpen heb ik De Bespreekboom, dé tool voor professionals om seksueel gedrag van kinderen bespreekbaar te maken’ ontwikkeld. Deze gratis tool helpt je om het verschil te maken voor kinderen.