#37 – Ik mocht weer kind zijn – interview met Nina Blom over haar verhaal en het Münchhausen by proxy-syndroom

In deze podcast aflevering interview ik wederom Nina Blom. Nina werd van kleins af aan ziek gemaakt door haar moeder. Nina was slachtoffer van het Münchhausen by proxy-syndroom. Oftewel: Pediatric Condition Falsification. Luister aflevering 2 als je meer over haar bijzondere verhaal en geschiedenis wilt horen. In deze podcast aflevering vertelt Nina meer over wat het Münchhausen by proxy-syndroom precies is, hoe je het kunt herkennen en het beste kunt handelen. Een must-hear voor iedere zorg, welzijn, onderwijs en kinderopvang professional die met kinderen en jongeren werkt. Wil je zelf ook leren nog meer verschil te maken? Overweeg dan eens om aandachtsfunctionaris te worden. 

Naomi met haar oortjes
Checklist Meldcode Proof Dessaur Trainingen

Checklist Meldcode Proof

Sinds een paar jaar is het voor organisaties die met kinderen werken wettelijk verplicht om de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld toe te passen. Maar hoe doe je dat nu precies, en aan welke voorwaarden moet je voldoen? Is jouw organisatie al Meldcode Proof? Je komt erachter met mijn gratis checklist!

De Bespreekboom | Naomi Dessaur

Naomi's Bespreekboom

Veel professionals blijven zoeken naar wat de beste manier is om seksualiteit bespreekbaar te maken met ouders of verzorgers. Daarnaast is het op juiste wijze reageren op seksueel gedrag van kinderen of zorgen van ouders hieromtrent een andere grote uitdaging. Om je hierbij te helpen heb ik De Bespreekboom, dé tool voor professionals om seksueel gedrag van kinderen bespreekbaar te maken’ ontwikkeld. Deze gratis tool helpt je om het verschil te maken voor kinderen.