#36 – Ohno, ik heb negatieve seksuele ervaringen, waar ik last van heb wanneer ik met mijn kind praat over seksualiteit – gesprek met Tischa Neve

In deze aflevering spreek ik met psycholoog en opvoedkundige Tischa Neve van ‘Bureau Groot en Klein’. We spreken over dat wat (wij) ouders willen meegeven als ze zelf (grote of kleinere) negatieve seksuele ervaringen hebben die hen kunnen beïnvloeden in het praten met hun kinderen over seksualiteit. Het werd een gesprek met hele praktische tips voor ouders en verzorgers en ook zeker een aanrader wanneer je zelf professional bent. Tischa geeft één van haar drie meest recente boeken weg aan een luisteraar. Hoe kun je hiervoor in aanmerking komen? Laat, wanneer je een iPhone hebt, een beoordeling en reactie achter in de Apple Podcasts App en deel de podcast op social media. Wanneer je geen iPhone hebt kun je een beoordeling achterlaten op mijn Facebookpagina en deel tevens de podcast op social media. Vergeet niet om mij even te taggen, wanneer je de podcast deelt, want anders zie ik dit niet. Heel veel luisterplezier.

1
Checklist Meldcode Proof Dessaur Trainingen

Checklist Meldcode Proof

Sinds een paar jaar is het voor organisaties die met kinderen werken wettelijk verplicht om de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld toe te passen. Maar hoe doe je dat nu precies, en aan welke voorwaarden moet je voldoen? Is jouw organisatie al Meldcode Proof? Je komt erachter met mijn gratis checklist!

De Bespreekboom | Naomi Dessaur

Naomi's Bespreekboom

Veel professionals blijven zoeken naar wat de beste manier is om seksualiteit bespreekbaar te maken met ouders of verzorgers. Daarnaast is het op juiste wijze reageren op seksueel gedrag van kinderen of zorgen van ouders hieromtrent een andere grote uitdaging. Om je hierbij te helpen heb ik De Bespreekboom, dé tool voor professionals om seksueel gedrag van kinderen bespreekbaar te maken’ ontwikkeld. Deze gratis tool helpt je om het verschil te maken voor kinderen.