#32 – Help, mijn zoon heeft een spannend seksueel filmpje van ons gezien!

In deze podcast beantwoord ik de vraag van een moeder. Ze vraagt zich af of ze goed heeft gereageerd op haar zoon die per ongeluk een spannend seksueel filmpje van haar en haar vriend had gezien. Uiteraard beantwoord ik haar vraag en geef ik haar ook nog wat tips mee voor de toekomst. Vast herkenbaar voor andere ouders die ook wel eens hebben meegemaakt dat een kind iets heeft gezien, wat niet passend was en soms ook zelfs wel gênant. Heb je ook een vraag voor mij die je beantwoord zou willen krijgen in deze podcast? Stuur je vraag op naar vragen@naomimaaktbespreekbaar.nl en ik beantwoord deze graag!

1
Checklist Meldcode Proof Dessaur Trainingen

Checklist Meldcode Proof

Sinds een paar jaar is het voor organisaties die met kinderen werken wettelijk verplicht om de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld toe te passen. Maar hoe doe je dat nu precies, en aan welke voorwaarden moet je voldoen? Is jouw organisatie al Meldcode Proof? Je komt erachter met mijn gratis checklist!

De Bespreekboom | Naomi Dessaur

Naomi's Bespreekboom

Veel professionals blijven zoeken naar wat de beste manier is om seksualiteit bespreekbaar te maken met ouders of verzorgers. Daarnaast is het op juiste wijze reageren op seksueel gedrag van kinderen of zorgen van ouders hieromtrent een andere grote uitdaging. Om je hierbij te helpen heb ik De Bespreekboom, dé tool voor professionals om seksueel gedrag van kinderen bespreekbaar te maken’ ontwikkeld. Deze gratis tool helpt je om het verschil te maken voor kinderen.