#28 – Niet voor elk kind is de vakantie één groot feest

In deze podcast aflevering wil ik je vertellen wat maakt dat de vakantie niet voor elk kind één groot feest is. Voor sommige kinderen is de vakantie namelijk vooral een hele spannende onrustige en stressvolle tijd, waarin ze op ‘standje overleven’ gaan. Ik geef in de aflevering zowel ouders, verzorgers als professionals hele praktische tips waar je direct mee aan de slag kan. Tips waar je een heel groot verschil mee kan maken voor kinderen die mogelijk geweld en veel stress meemaken. Wil je meer doen en leren? Kijk dan hier eens wat je als professional kan doen qua scholing om je rugzak nog wat meer uit te breiden.  Heb jij nog aanvullende tips? Fijn als je me dat wilt laten weten door een reactie bij de podcast achter te laten.

Naomi blog uitverkorene
Checklist Meldcode Proof Dessaur Trainingen

Checklist Meldcode Proof

Sinds een paar jaar is het voor organisaties die met kinderen werken wettelijk verplicht om de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld toe te passen. Maar hoe doe je dat nu precies, en aan welke voorwaarden moet je voldoen? Is jouw organisatie al Meldcode Proof? Je komt erachter met mijn gratis checklist!

De Bespreekboom | Naomi Dessaur

Naomi's Bespreekboom

Veel professionals blijven zoeken naar wat de beste manier is om seksualiteit bespreekbaar te maken met ouders of verzorgers. Daarnaast is het op juiste wijze reageren op seksueel gedrag van kinderen of zorgen van ouders hieromtrent een andere grote uitdaging. Om je hierbij te helpen heb ik De Bespreekboom, dé tool voor professionals om seksueel gedrag van kinderen bespreekbaar te maken’ ontwikkeld. Deze gratis tool helpt je om het verschil te maken voor kinderen.