#24 – Wat als je kind zelf geen vragen stelt en nooit wil praten over seksualiteit?

In deze podcast vertel ik wat je als ouder of verzorger kunt doen wanneer je kind vanuit zichzelf nooit vragen stelt over seksualiteit of hier met jou over wilt praten. Ik geef je een aantal concrete tips waar je mee aan de slag kan. Wil je weten welke ‘gespreksstarters’ er allemaal zijn en welke taal je dan gebruikt? Kijk dan naar het e-book ‘Gesprekstarters voor ouders om met hun kind te praten over seksualiteit’ of het e-book ‘Maak je kind mediawijs in de digitale wereld’.

Naomi op bankje met podcast
Checklist Meldcode Proof Dessaur Trainingen

Checklist Meldcode Proof

Sinds een paar jaar is het voor organisaties die met kinderen werken wettelijk verplicht om de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld toe te passen. Maar hoe doe je dat nu precies, en aan welke voorwaarden moet je voldoen? Is jouw organisatie al Meldcode Proof? Je komt erachter met mijn gratis checklist!

De Bespreekboom | Naomi Dessaur

Naomi's Bespreekboom

Veel professionals blijven zoeken naar wat de beste manier is om seksualiteit bespreekbaar te maken met ouders of verzorgers. Daarnaast is het op juiste wijze reageren op seksueel gedrag van kinderen of zorgen van ouders hieromtrent een andere grote uitdaging. Om je hierbij te helpen heb ik De Bespreekboom, dé tool voor professionals om seksueel gedrag van kinderen bespreekbaar te maken’ ontwikkeld. Deze gratis tool helpt je om het verschil te maken voor kinderen.