#25 – Bied jij een glaasje water aan bij een emotioneel zorggesprek? Niet doen!

In deze podcast aflevering vertel ik je wat de waarde is van emoties tijdens een spannend (zorg)gesprek bijvoorbeeld over (een vermoeden van) kindermishandeling en/of huiselijk geweld, hoe je met de emotie van de ander om kan gaan, maar ook met je eigen emoties. Hoe ga jij om met emoties bij de ander? Schrik je ervan? Kun je de emotie laten bestaan of ga je ook (vanuit de beste intenties) allerlei zaken aanbieden om de ander te helpen en/of te laten voelen dat je meeleeft? 

In deze aflevering geef ik je hele praktische tips om hiermee om te gaan en zet ik je vast en zeker goed aan het denken. Wil je nog meer leren over gespreksvoering en het omgaan met je emoties? Kijk hier eens om te bekijken wat voor trainingen ik allemaal aanbied die interessant kunnen zijn voor jou als professional of je organisatie.

Naomi Blog Impact
Checklist Meldcode Proof Dessaur Trainingen

Checklist Meldcode Proof

Sinds een paar jaar is het voor organisaties die met kinderen werken wettelijk verplicht om de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld toe te passen. Maar hoe doe je dat nu precies, en aan welke voorwaarden moet je voldoen? Is jouw organisatie al Meldcode Proof? Je komt erachter met mijn gratis checklist!

De Bespreekboom | Naomi Dessaur

Naomi's Bespreekboom

Veel professionals blijven zoeken naar wat de beste manier is om seksualiteit bespreekbaar te maken met ouders of verzorgers. Daarnaast is het op juiste wijze reageren op seksueel gedrag van kinderen of zorgen van ouders hieromtrent een andere grote uitdaging. Om je hierbij te helpen heb ik De Bespreekboom, dé tool voor professionals om seksueel gedrag van kinderen bespreekbaar te maken’ ontwikkeld. Deze gratis tool helpt je om het verschil te maken voor kinderen.