#17 – Van wie is de oplossing, van jou of de ander? Coachgesprek met Yvette van den Bos, aandachtsfunctionaris en locatiemanager bij stichting Kwest.

In deze podcast aflevering hoor je hoe ik Yvette van den Bos, aandachtsfunctionaris Huiselijk Geweld en Kindermishandeling en locatiehoofd bij kinderopvang Stichting Kwest, coach bij een prangende en ook herkenbare vraag. ‘Hoe kunnen we er het beste mee omgaan, wanneer wij zorgen hebben rondom een gezin (we deze ook met hen hebben besproken), maar de ouders doen er vervolgens niks mee. Vaak blijven de zorgen bij ons bestaan. Echter, we ervaren de zorgen wel als groot genoeg voor het opstarten van een vorm van hulpverlening, maar niet groot genoeg om een melding te doen bij veilig thuis. Hoe zorgen we dan toch dat er hulp op gang komt’. Het is een interessante coaching geworden, waar Yvette meerdere eye-openers heeft. Ik weet zeker dat jij hier in de praktijk ook veel aan kunt hebben en ben benieuwd wat jij hier als belangrijkste uithaalt.

Luister jij naar je intuitie?
Checklist Meldcode Proof Dessaur Trainingen

Checklist Meldcode Proof

Sinds een paar jaar is het voor organisaties die met kinderen werken wettelijk verplicht om de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld toe te passen. Maar hoe doe je dat nu precies, en aan welke voorwaarden moet je voldoen? Is jouw organisatie al Meldcode Proof? Je komt erachter met mijn gratis checklist!

De Bespreekboom | Naomi Dessaur

Naomi's Bespreekboom

Veel professionals blijven zoeken naar wat de beste manier is om seksualiteit bespreekbaar te maken met ouders of verzorgers. Daarnaast is het op juiste wijze reageren op seksueel gedrag van kinderen of zorgen van ouders hieromtrent een andere grote uitdaging. Om je hierbij te helpen heb ik De Bespreekboom, dé tool voor professionals om seksueel gedrag van kinderen bespreekbaar te maken’ ontwikkeld. Deze gratis tool helpt je om het verschil te maken voor kinderen.