#15 – Iedereen kan een oom Dick of Tante Ger zijn – interview met Ted Kloosterboer directeur van Stichting Praat

In deze podcast aflevering interview ik Ted Kloosterboer. Oprichter en directeur van Stichting Praat. Ze deelt een stuk van haar eigen verhaal over haar onveilige jeugd. Daarnaast spreken we over hoe haar oom Dick en tante Ger voor haar van groot belang zijn geweest in het overleven van haar jeugd en wat haar nog meer tot steun is geweest of had kunnen zijn.

Het is een inspirerend en leerzaam gesprek geweest, waar zowel professionals als andere geïnteresseerde veel kennis en kunde uit kunnen halen rondom het signaleren, handelen en bespreekbaar maken van het thema kindermishandeling met een kind en/of ouders. Ted geeft 5 setjes van tien praat posters weg die ze vanuit Stichting Praat heeft ontwikkeld om het praten over kindermishandeling te bevorderen.

Hoe kun je hiervoor in aanmerking komen? Laat, wanneer je een Iphone hebt een beoordeling en reactie achter in de Apple Podcast App en deel de Podcast op Social Media. Wanneer je geen Iphone hebt kun je een beoordeling achterlaten op www.facebook.com/dessaurtrainingen en deel tevens de podcast op social media. Vergeet niet om, wanneer je de podcast deelt mij (en eventueel Stichting Praat) even te taggen en mij te mailen (naomi@naomimaaktbespreekbaar.nl), want anders zien wij dit niet.

Naomi met oortjes
Checklist Meldcode Proof Dessaur Trainingen

Checklist Meldcode Proof

Sinds een paar jaar is het voor organisaties die met kinderen werken wettelijk verplicht om de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld toe te passen. Maar hoe doe je dat nu precies, en aan welke voorwaarden moet je voldoen? Is jouw organisatie al Meldcode Proof? Je komt erachter met mijn gratis checklist!

De Bespreekboom | Naomi Dessaur

Naomi's Bespreekboom

Veel professionals blijven zoeken naar wat de beste manier is om seksualiteit bespreekbaar te maken met ouders of verzorgers. Daarnaast is het op juiste wijze reageren op seksueel gedrag van kinderen of zorgen van ouders hieromtrent een andere grote uitdaging. Om je hierbij te helpen heb ik De Bespreekboom, dé tool voor professionals om seksueel gedrag van kinderen bespreekbaar te maken’ ontwikkeld. Deze gratis tool helpt je om het verschil te maken voor kinderen.