#13 – Grijs gebied of toch niet?

In deze podcast aflevering vertel ik je over een coachvraag vanuit een organisatie, welke ik kreeg tijdens een strategiegesprek.

De vraag ging over het welbekende grijze gebied bij een vermoeden van kindermishandeling/verwaarlozing en hoe kun je hier het beste mee omgaan. Ik geef je hele concrete gedachten en vragen mee om hier met elkaar mee om te gaan. Hierdoor heb je voortaan een goede richtlijn hoe je ermee om kunt gaan als een casus beïnvloed wordt door de eigen normen en waarden binnen jouw organisatie.

Wil je ook een strategiegesprek voor jouw organisatie? Laat het me weten op naomi@dessaurtrainingen.nl en wellicht kom jij hier binnenkort voor in aanmerking.

Naomi met haar oortjes
Checklist Meldcode Proof Dessaur Trainingen

Checklist Meldcode Proof

Sinds een paar jaar is het voor organisaties die met kinderen werken wettelijk verplicht om de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld toe te passen. Maar hoe doe je dat nu precies, en aan welke voorwaarden moet je voldoen? Is jouw organisatie al Meldcode Proof? Je komt erachter met mijn gratis checklist!

De Bespreekboom | Naomi Dessaur

Naomi's Bespreekboom

Veel professionals blijven zoeken naar wat de beste manier is om seksualiteit bespreekbaar te maken met ouders of verzorgers. Daarnaast is het op juiste wijze reageren op seksueel gedrag van kinderen of zorgen van ouders hieromtrent een andere grote uitdaging. Om je hierbij te helpen heb ik De Bespreekboom, dé tool voor professionals om seksueel gedrag van kinderen bespreekbaar te maken’ ontwikkeld. Deze gratis tool helpt je om het verschil te maken voor kinderen.