#11 – Super tips voor professionals over het thema seksualiteit – interview met Sanderijn van der Doef

In deze podcast aflevering luister je naar een uitgebreid interview met Sanderijn van der Doef. Auteur van enorm veel boeken om ouders en (professionele) verzorgers te ondersteunen bij het praten met (hun) kinderen over seksualiteit. Sanderijn wenst dat kinderen opgroeien in een wereld, waarin ze begrijpen dat seksualiteit een normaal onderdeel is van het leven en dus ook hun eigen leven. Dat ze met hun eigen seksualiteit en seksuele gevoelens mogen opgroeien, zonder zich daarvoor te hoeven schamen of schuldig hoeven te voelen. Ze daar ook plezier aan mogen beleven in een relatie en op een hele respectvolle manier naar elkaar. Het was een prachtig interview met voor mij meerdere kippenvel momenten. Sanderijn geeft één van haar boeken weg. Hoe kun je hiervoor in aanmerking komen? Laat, wanneer je een I-phone hebt een beoordeling en reactie achter in de Apple Podcast App en deel de Podcast op social media. Wanneer je geen I-phone hebt kun je een beoordeling achterlaten op www.facebook.com/dessaurtrainingen en deel tevens de podcast op social media. Vergeet niet om, wanneer je de podcast deelt mij (en eventueel Nina Blom) even te taggen, want anders zien wij dit niet. Geef overigens ook aan welk boek je voorkeur heeft!

Naomi op het bankje
Checklist Meldcode Proof Dessaur Trainingen

Checklist Meldcode Proof

Sinds een paar jaar is het voor organisaties die met kinderen werken wettelijk verplicht om de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld toe te passen. Maar hoe doe je dat nu precies, en aan welke voorwaarden moet je voldoen? Is jouw organisatie al Meldcode Proof? Je komt erachter met mijn gratis checklist!

De Bespreekboom | Naomi Dessaur

Naomi's Bespreekboom

Veel professionals blijven zoeken naar wat de beste manier is om seksualiteit bespreekbaar te maken met ouders of verzorgers. Daarnaast is het op juiste wijze reageren op seksueel gedrag van kinderen of zorgen van ouders hieromtrent een andere grote uitdaging. Om je hierbij te helpen heb ik De Bespreekboom, dé tool voor professionals om seksueel gedrag van kinderen bespreekbaar te maken’ ontwikkeld. Deze gratis tool helpt je om het verschil te maken voor kinderen.