Wanneer maakte jij grote impact?

Graag neem ik je in deze videoblog mee naar een situatie, waarin ik een groot verschil maakte.

Toen ik een poos geleden een training verzorgde op Aruba, merkte ik iets op waar ik last van had en ik vond dat ik daarop moest reageren. Wat er vervolgens gebeurde had ik écht niet verwacht.

Bekijk de video waarin ik mijn verhaal vertel:

Onderstaande vraag ik mezelf vaak af:

– Hoe kan ik echt impact maken op de wereld en op anderen om mij heen?
– Doe ik wat ik doe nog uit passie en draagt het ertoe bij dat alle kinderen meer kansen krijgen veilig(er) groot kunnen groeien?
– Kan ik als individu zorgen voor een sneeuwbaleffect en zo ja, wat is dan de eerste stap?
– Wat heb ik aan kennis en talenten toe te voegen aan de wereld, waar anderen mogelijk door geïnspireerd kunnen raken, zodat ook zij een groter verschil kunnen maken voor kinderen en kwetsbare volwassenen?
Ruim twaalf jaar geleden heb ik mijn bedrijf opgezet en gedurende deze jaren heb ik met Dessaur Trainingen en Naomi Maakt Bespreekbaar vaak gestoeid met bovenstaande vragen.

Gelijkgezinden

Oké, soms voelt het weleens wat ‘alleenig’ (wellicht een nieuw Nederlands woord, maar dit omschrijft het voor mij wel) om in je eentje de wereld te willen verbeteren. En eigenlijk kan ik het natuurlijk niet alleen en heb ik anderen om me heen nodig die dezelfde drive voelen en zich willen aansluiten bij het vredesleger. En gelukkig vind ik ook steeds meer gelijkgezinden om me heen, wat ik enorm fijn en waardevol vind.

Een andere realisatie: hoe beter ik voor de wereld om me heen kan zijn, hoe groter het verschil dat ik voor anderen kan maken. Hoe groter mijn netwerk, hoe meer we de krachten kunnen bundelen.

Dus realiseerde ik me jaren geleden al dat hoe beter mijn bedrijf loopt, hoe beter ik voor de wereld om me heen kan zijn. En gelukkig groeit Dessaur Trainingen nog altijd gestaag door.

Daardoor kan ik mooie tools blijven ontwikkelen, nog altijd veel gratis kennis weggeven en kon ik zelfs het platform ‘Naomi Maakt Bespreekbaar’ voor ouders opzetten om hen te ondersteunen bij het praten met hun kinderen over seksualiteit. Het is ook niet altijd even makkelijk geweest en soms moet ik grote lastige keuzes maken om verschil te kunnen blijven maken en mijn bedrijf te laten groeien.

Hoe meer groei, hoe meer ruimte voor impact.

Heb jij weleens iets gedaan vanuit je hart, waardoor je een groot verschil maakte voor een ander? Een vraag die ik jou graag meegeef als overpeinzing.

PS: Ben je benieuwd naar wat ik als laatste ontwikkelde, omdat ik voelde dat dit er moest komen ter ondersteuning voor professionals, zodat ze nog beter een verschil kunnen maken voor kinderen en hun ouders? Kijk dan gerust eventjes naar De Bespreekboom onder deze blog.

Checklist Meldcode Proof Dessaur Trainingen

Checklist Meldcode Proof

Sinds een paar jaar is het voor organisaties die met kinderen werken wettelijk verplicht om de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld toe te passen. Maar hoe doe je dat nu precies, en aan welke voorwaarden moet je voldoen? Is jouw organisatie al Meldcode Proof? Je komt erachter met mijn gratis checklist!

De Bespreekboom | Naomi Dessaur

Naomi's Bespreekboom

Veel professionals blijven zoeken naar wat de beste manier is om seksualiteit bespreekbaar te maken met ouders of verzorgers. Daarnaast is het op juiste wijze reageren op seksueel gedrag van kinderen of zorgen van ouders hieromtrent een andere grote uitdaging. Om je hierbij te helpen heb ik De Bespreekboom, dé tool voor professionals om seksueel gedrag van kinderen bespreekbaar te maken’ ontwikkeld. Deze gratis tool helpt je om het verschil te maken voor kinderen.