Uitverkorene

In deze video vertel ik mijn persoonlijke ervaring met #seksueelgeweld en deel ik een zeer intiem geheim met je. Deze heb ik een tijd geleden in een opwelling gemaakt. Het is in alle opzichten een rauwe video en ik ervoer tot nu toe allerlei (emotionele) bezwaren deze juist niet (nog een keer) te gebruiken. Rondom de #metoo discussies heb ik deze video namelijk één keer eerder gedeeld.

Ik heb besloten deze wel te delen, juist door het taboe wat heerst rondom seksualiteit en seksueel geweld.

Bekijk hier de video die ik maakte en voel je vrij dit verder te delen omdat de boodschap die ik geef in mijn optiek er eentje is die iedereen mag horen en waardevol is!

Het is bijzonder dat ook ik het dilemma zo voelde van het wel of niet delen van zo’n ervaring en dat is precies waarom ik het wel deel. Het is mijn dagelijks werk om me met seksueel geweld en kindermishandeling bezig te houden en ouders te helpen hoe ze hun kinderen zo veilig en weerbaar mogelijk kunnen opvoeden zonder taboes.

Ik koester één hele grote wens en dat is dat we ‘hier’ niet mee stoppen. Dat we blijven praten over seksueel geweld en dat we er bewust van blijven dat dit een maatschappelijk probleem is in deze hele wereld. Bij vrouwen, maar ook bij mannen. Niet alleen door mannen, maar helaas ook door vrouwen.

Jij zou wel eens ‘uitverkorene’ kunnen zijn en weet je dan hoe je daar zorgvuldig mee om kan gaan? Wanneer een ander het lef heeft om jou te vertellen over een negatieve seksuele ervaring?

Het praten over gewone seksualiteit en ook over seksueel geweld en intimidatie zou moeten normaliseren! Het zou voor elk kind (mens!) vanzelfsprekend moeten zijn om met zorgen, problemen en vragen bij ons als volwassenen terecht te kunnen. Met elkaar kunnen spreken zonder taboes moet wat mij betreft normaal worden. Maar seksueel geweld en seksuele intimidatie mogen nóóit normaal worden.

Als je gaat kijken, wil je me dan één plezier doen en dat is afkijken tot het einde omdat ik je dan een hele belangrijke tip geef! En de video mag absoluut gedeeld worden, want hoe meer mensen mijn boodschap meekrijgen, hoe beter.

PS: Wil je me helpen? Ken jij andere professionals voor wie mijn diensten en/of video-blogs waardevol zijn? Stuur dit bericht dan door en stel ze op de hoogte. Dank je wel!

Checklist Meldcode Proof Dessaur Trainingen

Checklist Meldcode Proof

Sinds een paar jaar is het voor organisaties die met kinderen werken wettelijk verplicht om de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld toe te passen. Maar hoe doe je dat nu precies, en aan welke voorwaarden moet je voldoen? Is jouw organisatie al Meldcode Proof? Je komt erachter met mijn gratis checklist!

De Bespreekboom | Naomi Dessaur

Naomi's Bespreekboom

Veel professionals blijven zoeken naar wat de beste manier is om seksualiteit bespreekbaar te maken met ouders of verzorgers. Daarnaast is het op juiste wijze reageren op seksueel gedrag van kinderen of zorgen van ouders hieromtrent een andere grote uitdaging. Om je hierbij te helpen heb ik De Bespreekboom, dé tool voor professionals om seksueel gedrag van kinderen bespreekbaar te maken’ ontwikkeld. Deze gratis tool helpt je om het verschil te maken voor kinderen.