De aanpak van Kindermishandeling en huiselijk geweld is teamwork!

Een aantal jaren geleden gaf ik een training op een peuterspeelzaal. De medewerkers waren bijna allemaal op verschillende dagen werkzaam zoals dat wel vaker het geval is op een kinderopvang.

We bespraken één van de kinderen waarover een aantal zorgen waren.

Opeens zei een medewerker dat de moeder een keer naar alcohol rook toen ze het kind kwam ophalen. Ze gaf aan hier nooit iets mee gedaan te hebben omdat ze dacht dat het eenmalig was…

In de video vertel ik over wat er gebeurde toen deze professional dit met ons besprak tijdens deze training.

Kindermishandeling aanpakken kunnen we niet alleen. We hebben elkaar nodig om de signalen die door verschillende mensen zijn waargenomen, samen te voegen en tot één ‘verhaal’ te komen.

Uiteraard kunnen we uit de signalen alléén, geen conclusies verbinden. Wie hebben we nog meer nodig in de samenwerking? Juist…de ouders of verzorgers en de kinderen zelf.

Ik ben heel benieuwd wat je van de video vindt en of het een eyeopener is.
Hoe vaak bespreken jullie gezamenlijk binnen eigen organisatie de kinderen waar jullie je dagelijks voor inzetten?

PS: Wil je me helpen? Ken jij andere professionals voor wie mijn diensten en/of video-blogs waardevol zijn? Stuur dit bericht dan door en stel ze op de hoogte. Dank je wel!

Checklist Meldcode Proof Dessaur Trainingen

Checklist Meldcode Proof

Sinds een paar jaar is het voor organisaties die met kinderen werken wettelijk verplicht om de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld toe te passen. Maar hoe doe je dat nu precies, en aan welke voorwaarden moet je voldoen? Is jouw organisatie al Meldcode Proof? Je komt erachter met mijn gratis checklist!

De Bespreekboom | Naomi Dessaur

Naomi's Bespreekboom

Veel professionals blijven zoeken naar wat de beste manier is om seksualiteit bespreekbaar te maken met ouders of verzorgers. Daarnaast is het op juiste wijze reageren op seksueel gedrag van kinderen of zorgen van ouders hieromtrent een andere grote uitdaging. Om je hierbij te helpen heb ik De Bespreekboom, dé tool voor professionals om seksueel gedrag van kinderen bespreekbaar te maken’ ontwikkeld. Deze gratis tool helpt je om het verschil te maken voor kinderen.