#19 – Hoe een spel in het bos met mijn klas op Vlieland voor mij traumatisch werd

Oh, wat een spannende aflevering om op te nemen was dit en ook best emotioneel het verhaal te vertellen. In deze podcastaflevering neem ik je namelijk mee naar een ervaring van mij toen ik ongeveer twaalf jaar oud was. Ik was met mijn klas op kamp op Vlieland. Voor mij is dit één van de meest traumatische momenten geweest uit mijn schooltijd en de tijd dat ik gepest werd. Ik vertel je dit verhaal met een belangrijke reden. Ik vraag door deze podcast o.a. aandacht voor de stille kinderen en voor onzichtbaar leed. In de hoop dat professionals juist deze kinderen ook (gaan) zien en horen. Laat je een reactie achter wat deze aflevering met je deed? Wil je ook verschil maken voor kinderen? Misschien is het worden van aandachtsfunctionaris huiselijk geweld en kindermishandeling iets voor jou. Check hier welke trainingen op dit moment in open aanbod beschikbaar zijn.

podcast iOS instructies
Checklist Meldcode Proof Dessaur Trainingen

Checklist Meldcode Proof

Sinds een paar jaar is het voor organisaties die met kinderen werken wettelijk verplicht om de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld toe te passen. Maar hoe doe je dat nu precies, en aan welke voorwaarden moet je voldoen? Is jouw organisatie al Meldcode Proof? Je komt erachter met mijn gratis checklist!

De Bespreekboom | Naomi Dessaur

Naomi's Bespreekboom

Veel professionals blijven zoeken naar wat de beste manier is om seksualiteit bespreekbaar te maken met ouders of verzorgers. Daarnaast is het op juiste wijze reageren op seksueel gedrag van kinderen of zorgen van ouders hieromtrent een andere grote uitdaging. Om je hierbij te helpen heb ik De Bespreekboom, dé tool voor professionals om seksueel gedrag van kinderen bespreekbaar te maken’ ontwikkeld. Deze gratis tool helpt je om het verschil te maken voor kinderen.