1-daagse bijscholing aandachtsfunctionaris huiselijk geweld & kindermishandeling

Enkele thema's die deze 1-daagse training aan de orde komen:

De trauma sensitieve bril

Train de trainer: werkvormen 

Begeleidde intervisie 

Open aanbod & incompany

Investering:
€ 345 per persoon

Datum open aanbod:

Er is nog geen datum gepland. De training vind fysiek live plaats in Delft (mits de maatregelen dit toelaten). Neem bij interesse contact met ons op.

Hoe vaak komt het niet voor dat aandachtsfunctionarissen de basis training hebben gedaan, vol goede moed aan de slag gaan, maar het op termijn toch weer steeds 'laten liggen'.

Geef jezelf de kans om je kennis elk jaar te herhalen, te verdiepen en te verbreden. Omring jezelf zo nu en dan met gelijkgestemden en laat je inspireren.

Het is voor jou als aandachtsfunctionaris belangrijk om écht elk jaar je kennis te verdiepen en uit te breiden.

Regelmatig bieden we een nieuwe verdiepingsdag aan met een specifiek thema. Dit keer hebben we gekozen voor een thema, waar we vaak vragen over krijgen van aandachtsfunctionarissen: De trauma sensitieve bril .

Veel aandachtsfunctionarissen hebben dagelijks te maken met cliënten, kinderen en anderen betrokkenen die getraumatiseerd zijn. Na het volgen van deze training is je kennis goed verdiept en weet je dit ook om te zetten naar de praktijk en over te brengen op collega's.

Wat komt nog meer aan de orde? 

  • We gaan aan de slag met werkvormen, rondom het omgaan met dilemma's en handelingsverlegenheid, welke je vervolgens zelf goed kunt inzetten binnen je eigen organisatie.
  • Je ervaart zelf een werkvorm als deelnemer en we maken direct een vertaalslag naar jouw werkpraktijk en hoe er zelf concreet mee aan de slag te gaan.
  • Veel aandachtsfunctionarissen geven aan behoefte te hebben aan intervisie en ervaren eigen dilemma's die ze bespreekbaar zouden willen maken met andere aandachtsfunctionarissen. Op deze verdiepingsdag heb je de kans een eigen casus rondom de aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling en/of je functie als aandachtsfunctionaris in te brengen en krijg je input van anderen.
  • Er is voldoende ruimte om anderen vragen, twijfels of dilemma's bespreekbaar te maken gedurende de dag.

De training Aandachtsfunctionaris is zeer leerzaam en afwisselend. Er is aandacht voor theorie, voor de specifieke meldcode binnen jouw organisatie, voor het uitwisselen van ervaringen en het oefenen met gespreksvaardigheden. Aan het eind van de training ga je naar huis met een heel concreet plan van aanpak. Na de training houdt Naomi ons op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen en is er mogelijkheid om vragen aan elkaar te blijven stellen. De training is ontzettend nuttig voor iedereen die met de meldcode werkt. Het is goed om samen te kijken naar wat er nog verbeterd kan worden aan de meldcode binnen jouw organisatie. Daarbij is het prettig om alles met elkaar te kunnen bespreken en te oefenen met de trainingsacteur. De training is een waardevolle bijeenkomst waarmee ik mijn kennis op peil houd en ook op lange termijn de meldcode levendig kan houden binnen de organisatie. Naomi is een deskundige trainer die inspeelt op de behoefte van de groep, maar altijd voor ogen houdt wat er behandeld moet worden. Ze biedt volop mogelijkheid voor het stellen van vragen over de eigen situatie, dat heb ik als zeer prettig ervaren.

Leonie Spijkers 

Orthopedagoog/ Projectmanager Jeugd

Wat leer je...

Wat betekent het om een trauma sensitieve bril op te hebben en wat kan men hiermee in de eigen werkpraktijk.

Aan de slag te gaan, binnen je eigen werkpraktijk, met werkvormen rondom de eigen handelingsverlegenheid.

Je leert op een andere manier kijken naar casuïstiek in de aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling.

Inspiratie

Dompel jezelf onder in nieuwe kennis,  inspiratie en fris de boel weer op als aandachtsfunctionaris. Je krijgt de kans te oefenen en te experimenteren met werkvormen. Je krijgt een introductie op het het trauma sensitief werken en leert dit te vertalen naar je eigen werkpraktijk. Tenslotte krijg je de kans een werkvorm te bekijken aan de hand van een intervisie methode.

 

Continu ben je zelf aan de slag en maken we de vertaalslag naar jouw eigen concrete specifieke werkpraktijk.

Praktisch

De 1-daagse bijscholing voor aandachtsfunctionarissen huiselijk geweld en kindermishandeling is deze keer weer fysiek live in Delft. Wanneer de maatregelen het niet toelaten de training live te laten doorgaan, dan zal deze training online gaan plaatsvinden.

Attendeer ook gerust een collega op deze verdiepingstraining, want iedereen is welkom.

 

Investering

Basis

€ 345 vrijgesteld van btw
  • 1-daagse bijscholing aandachtsfunctionaris huiselijk geweld & kindermishandeling

Speciaal aanbod

€ 495 vrijgesteld van btw
  • 1-daagse bijscholing aandachtsfunctionaris huiselijk geweld & kindermishandeling (reguliere prijs €345)
  • Online masterclass: seksueel misbruik 'on top of mind'. (reguliere prijs €195) Deze staat nu niet ingepland, maar komt wel weer op het programma te staan, dus meld je gerust aan.

Vragen over de bijscholing aandachtsfunctionarissen huiselijk geweld en kindermishandeling?

Wil je de training op een ander moment volgen? Laat het me weten en ik houd je op de hoogte van nieuwe data!

Heb je behoefte aan een incompany op maat gemaakt traject, een andere verdiepingstraining, webinar voor aandachtsfunctionarissen of een strategie voor de komende jaren? Neem contact met me op, want ik denk graag met je mee.