Ben jij op je werk verantwoordelijk voor de Meldcode, of wil je dat zijn? Als erkende en getrainde Aandachtsfunctionaris ben jij verantwoordelijk voor de invoering van de Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling en zorg jij dat jouw organisatie de Meldcode helemaal volgens de wet naleeft en op de hoogte blijft. Organisaties met een opgeleide Aandachtsfunctionaris zijn beter uitgerust in de strijd tegen (kinder)mishandeling, verwaarlozing, seksueel misbruik, en huiselijk geweld. De training voor aandachtsfunctionarissen is geaccrediteerd door SKJ voor 31,25 punten.
De eerstvolgende training met nog vrije plaatsen start op 8 juni 2021.
Wanneer jij als professional zorgen maakt is het belangrijk om dit met het kind en ouders/verzorgers te bespreken. Maar als het een lastig onderwerp is, wordt er vaak omheen gedraaid.
Helemaal begrijpelijk dat we sommige gesprekken spannend vinden en dat maakt je ook een mens, maar het zou in mijn optiek geen reden moeten zijn dat sommige gesprekken simpelweg niet gevoerd worden en uit de weg worden gegaan.
In de trainingen die ik verzorg geef ik continu (bewust) voorbeelden van hoe ik zelf iets bespreekbaar zou maken en geef ik er dus taal aan. Veel professionals hebben mij in de loop van de jaren gezegd… ‘Kun je niet eens een bandje maken met voorbeelden van hoe jij gesprekken zou voeren?’
Daarom heb ik geluidsfragmenten opgenomen die jou als professional helpen om alle onderwerpen bespreekbaar te kunnen maken.
Veel aandachtsfunctionarissen volgen een training en geven daarna aan behoefte te hebben aan een jaarlijkse verdieping en herhaling van dat geen wat ze in de training hebben geleerd. Weet je dat je dat ook incompany kunt organiseren samen met andere aandachtsfunctionarissen om je heen?
Daarnaast organiseer ik meestal één keer per jaar zelf een verdiepende training.
Ben jij een Aandachtsfunctionaris en heb je ook interesse in een verdiepende training en wil je er graag meer van weten?
Klik op de button hieronder en leer wat het je oplevert als je deze training volgt.
De eerstvolgende training start op 8 maart 2021.
Seksualiteit! Het wordt tijd dat we er gewoon eens over gaan praten! We zeggen vaak tegen kinderen dat ze met een volwassene moeten praten als ze iets meemaken wat niet oké is, of wanneer iemand aan hun lijf zit. Terecht, maar de meeste volwassenen weten helemaal niet hoe ze zo’n gesprek aan moeten gaan of durven totaal niet over seksualiteit te praten.
Praat jij makkelijk met kinderen of collega’s over seksualiteit en intimiteit? Over seksueel grensoverschrijdend gedrag? Kennis over normale seksualiteit en de bespreekbaarheid ervan zijn onmisbaar voor professionals die werken met kinderen en jongeren. In deze Training Seksualiteit leren jij en je collega’s hoe je met kinderen kunt praten over seksualiteit en welke actie je moet ondernemen wanneer seksueel gedrag zorgelijk wordt. Deze training kan incompany worden verzorgd en en duurt 1 dagdeel. Deze training kan uiteraard uitgebreid worden en kan ook als voor een studiedag ingezet worden. Een tip voor professionals in de kinderopvang en het onderwijs!
Met deze 2 daagse incompanytraining leren professionals alles wat je moet weten over het stoppen of voorkomen van huiselijk geweld en kindermishandeling volgens de richtlijnen van de Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling. Aan het eind van deze training weet je hoe je vermoedens van misbruik en geweld op zorgvuldige wijze kunt herkennen, bespreken en aanpakken. Deze training is geaccrediteerd door SKJ voor 20 punten en duurt 2 dagen.
Deze tweedaagse training helpt je om de verschillende vormen van kindermishandeling zoals seksueel misbruik te voorkomen of te stoppen. Om dit te kunnen is het belangrijk dat we signalen van misbruik en geweld leren herkennen, zorgvuldig handelen en zorgen bespreekbaar maken. We kijken naar seksueel gedrag van kinderen en wanneer dit van gezond naar ongezond of grensoverschrijdend verschuift. Wanneer gedrag of signalen van kinderen zorgelijk zijn is het belangrijk te weten hoe we dit zorgvuldig kunnen duiden en met ouders en kinderen bespreken. Het Vlaggensysteem geeft o.a. het antwoord op deze vragen: een methode die je helpt seksueel gedrag bij kinderen en jongeren te duiden. We besteden veel aandacht aan het Vlaggensysteem en de gespreksvaardigheden met kinderen en ouders. Deze training is door SKJ geaccrediteerd voor 27 punten.
Spreken met kinderen en jongeren over seksualiteit en andere gevoelige onderwerpen zoals kindermishandeling of een (v~)echtscheiding kan lastig of ongemakkelijk zijn. Hoe ga je om met ingewikkelde vragen? Hoe hou je het gesprek veilig en reageer je op non-verbale signaleren. Hoe hou je het luchtig en wordt het onderdeel van je dagelijkse werk of (professionals) opvoeding? Hoe hou je rekening met het niveau van het kind en met je eigen emotie? In deze 1 of 2-daagse training leer je op zorgvuldige wijze dit soort lastige en gevoelige onderwerpen ‘gewoon’ bespreekbaar te maken. SKJ accreditatie kan indien gewenst worden aangevraagd.